ОСТАННІ НОВИНИ

Тіла військових РФ загиблих в Україні звозять у Ростов. Трупи «добровольців» спалюють

|

Тіла військових Російської Федерації загиблих в окупованій Україні і які офіційно числяться на військовій службі звозять у Ростова-на-Дону. Трупи російських військовослужбовців, з числа так-званих «добровольців» безслідно спалюють. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі головного управління розвідки Міністерства оборони України.

104

За даними розвідки, протягом 18 – 19 серпня ц.р. підтверджені втрати противника склали 24 загиблих та 37 поранених військовослужбовців 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка), 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ), 3 (Горлівка) та 100 (Макіївка) окремої мотострілецьких бригад 1 АК ЗС РФ, а також 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) та 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК ЗС РФ.

Значних втрат зазнала батальйонна тактична група (Донецьк) 331 парушутно-десантного полку (Кострома) 98 повітрянодесантної дивізії (Іваново) повітрянодесантних військ ЗС РФ. У зв’язку із суттєвим погіршенням морально-психологічного стану російських десантників та з метою недопущення випадків дезертирства, командуванням ЗС РФ прийнято рішення щодо вивезення на територію Росії осіб, які відмовляються продовжувати контракт, ненадійних та хворих.

З огляду на значний негативний вплив реальних даних про втрати та перебіг бойових дій на морально-психологічний стан військ, у частинах і з’єднаннях російських окупаційних військ продовжується практика приховування дійсних причин загибелі та санітарних втрат серед особового складу.

З початку серпня ц.р. тіла кадрових російських військовослужбовців, які загинули виконуючи злочинні накази російського воєнно-політичного керівництва на тимчасово окупованих територіях сходу України, перестали звозити до моргу Донецької обласної клінічної лікарні ім.Калініна, а завантажують у спеціально обладнані рефрижератори (до 20 тіл загиблих), які приховано вивозять до м. Ростова-на-Дону.

Загиблі російські військовослужбовці, призвані з числа добровольців для участі у бойових діях на сході України за спеціальними контрактами, підлягають прихованій кремації в мобільних крематоріях, обладнаних поблизу м.Донецьк та Луганськ без патологоанатомічної експертизи та оформлення свідоцтв про смерть, що дозволяє командирам виключати їх зі списків військових частин, як зниклих безвісти, або подавати як таких, що знаходяться у розшуку як дезертири.

Також зафіксовано чергові факти постачання військової техніки, боєприпасів, пального та матеріально-технічних засобів з території РФ.

Окрім того на тимчасово окупованих територіях сходу України противник продовжує застосування заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем з метою нанесення максимальних втрат силам АТО та руйнування оборонних позицій наших військ.

Фото ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *