ОСТАННІ НОВИНИ

Нацгвардія і поліція переходять у посилений режим роботи через можливі провокації

|

Напередодні і під час святкування 25-і річниці Незалежності Украіни, не виключено можливість спроб провокацій з боку антидержавних сил, підготовлених російськими спецслужбами з метою дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. Про це на своїй сторінці у Facewbook повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, передає кореспондент Львівського порталу.

поліція

За словами З. Шкіряка,  22-го серпня 2016 року всі підрозділи Національноі поліції та Національноі гвардії буде переведено на цілодобовий посилений варіант несення служби.

Зокрема, в Києві охорону громадського порядку будуть здійснювати 5 тисяч поліцейських, спецпризначенців та бійців Нацгвардіі.
Крім того, на оперативному чергуванні постійно знаходяться додаткові підрозділи Нацполіціі, котрі будуть негайно задіяні у разі винекнення позаштатних ситуацій.

«Враховуючи постійне зростання напруги на Донбасі (і кордоні з Кримом) та у зв’язку зі значним посиленням обстрілів позицій сил АТО і збройних провокацій з боку російсько-терористичних військ на всій лінії розмежування, ЗСУ, Нацгвардія та підрозділи МВС перебувають в повній готовності і негайно дадуть достойну і жорстку відсіч будь-яким провокативним діям агресора, як на східному фронті, так і в середині країни»,  – написав З. Шкіряк.

Також він повідомив, наразі,підрозділи Нацполіції, спільно з підрозділами СБУ, проводять контртерористичні заходи на території всієї країни. Їхня мета – упередження і недопущення будь-яких провокацій з боку ГРУ-ФСБ та внутрішніх деструктивних антидержавних сил. Триває аналіз і відпрацювання оперативної обстановки.

«У разі спроб провокацій, правоохоронці діятитимуть чітко, жорстко і адекватно, в рамках повноважень наданих ім Конституцією і Законами України.
Наш головний обов’язок – захист державних інтересів України та захист життя, прав і свобод мирних громадян. Сил і засобів задіяних для охорони і забезпечення громадського порядку 24 серпня буде достатньо, щоб протистояти будь-яким викликам», – впевнений він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *