ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії «розпиляли» мільйон на закупівлі спецтехніки?

|

Посадовці Львівської міської ради на закупівлях 4 самоскидів і 3 тракторів розпиляли 1 млн. грн. У 2015 році департаментом житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради проведено закупівлю 7 одиниць спецтехніки за цінами, вищими, ніж ринкові. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГО «Розвиток Громади».

«У звіті департаменту за 2015 рік вказано, що для оновлення парку спецтехніки ШРП районів з механізованого прибирання вулиць проведено тендерну закупівлю 4 самоскидів з робочим обладнанням (на базі шассі МАЗ 5550В2) та 3 тракторів Беларус-320.4 з відвалом та щіткою. На все це у міської влади пішло 6 мільйонів гривень!», – йдеться у повідомленні організації.

1

У відповідь на запит активістів Львівська міська рада надала інформацію про конкретні ціни на куплену техніку.

«Так, порівнявши їх з ринковими, виявилось, що вони є значно вищими. Наприклад, вартість самоскиду з робочим обладнанням було придбано за 1 279 750,0 грн. Ціна на ринку на аналогічну машину складає  близько 1 145 000,0 грн., а машину прибиральну на базі трактора з робочим обладнанням, яку придбали за 270 000,0 грн. та 305 000,0 грн. можна придбати всього за 75 450,0 грн», – зазначили у ГО «Розвиток громади».

Водночас активісти констатували: «Отже, за підрахунками, Львівська міська рада переплатила більше мільйона гривень! Більше того, переможцем тендеру на закупівлю спецтехніки стало підприємство, яке вже фігурувало у подібних аферах. Так, у м. Енергодар прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом розтрати бюджетних коштів у сумі 440 тисяч гривень, де за результатами тендеру комунальники придбали два універсальні трактори у того ж підприємства за завищеними цінами».

к1

Станом на сьогодні подано заяву про кримінальне правопорушення у Галицький відділ поліції м. Львова.

к2

«Що громада отримала? Нову техніку? Зовсім ні, в підсумку ми маємо знову розтрату бюджетних коштів в особливо великих розмірах! В період неоголошеної війни – це не просто злочин, це зрада державних інтересів!», – обурюються активісти.

Фото: Розвиток Громади

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *