ОСТАННІ НОВИНИ

Чи потрібен диплом, щоб знайти роботу, - дослідження

|

Кожен другий українець шукав першу серйозну роботу від трьох до шести місяців. А кожен четвертий почав працювати ще під час навчання. Один із десяти отримав роботу після стажування й лише в кожного третього цікавилися дипломом на співбесіді. Такі результати дослідження Міжнародного кадрового порталу hh.ua, передає Львівський портал.

робота

Більшість випускників вишів, намагаючись знайти свою першу роботу, опиняються у ситуації замкнутого кола. Роботодавці не поспішають робити пропозиції спеціалістам без досвіду. Але як отримати перший досвід, якщо на роботу не беруть? Найбільш цілеспрямовані намагаються потрапити на стажування в компанію, яка їх цікавить. І хоча роботодавці не гарантують стовідсоткового працевлаштування після закінчення практики, це чудова можливість отримати цінні навички й налагодити мережу контактів. Проте не поодинокі випадки, коли молоді спеціалісти отримують пропозицію про роботу. Як показало опитування, кожен десятий випускник зміг зацікавити роботодавця під час стажування в компанії.

Понад третина опитаних влаштовувалися на свою першу роботу через знайомих. Третина відправили резюме напряму роботодавцю. І майже кожен десятий знайшов роботу через кадровий портал. В окремих випадках пропозиції про роботу надходили від самого роботодавця, і ще рідше випускники отримували перше робоче місце за розподілом.

з

Як показало опитування, половина молодих спеціалістів знайшли свою першу серйозну роботу не надто швидко, витративши на це від 3 до 6 місяців. Проте є й такі, в кого пошук роботи затягнувся більше ніж на рік. Цікаво, що чверть опитаних почали працювати ще до закінчення навчання.

Ухвалюючи рішення про працевлаштування молодого спеціаліста, роботодавці далеко не завжди звертають увагу на диплом і більшою мірою враховують компетенції та мотивацію майбутнього співробітника. Трохи більше третини опитаних заявили, що рекрутер цікавився дипломом під час співбесіди. Майже стількох же попросили принести документ уже на етапі офіційного оформлення у штат. Ще 29 % взяли на роботу, не розглядаючи документ про освіту.

з2

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в липні 2016 року. В опитуванні взяли участь 1198 респондентів із різних регіонів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *