ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський фольк-гурт дав нове життя пісні Скрябіна «Сам собі країна»

|

Сьогодні, 17 серпня, в день народження Андрія Кузьменка, який трагічно загинув минулого року, львівський фольк гурт Troye Zillia презентує відео-присвяту – кліп на пісню «Сам собі країна».  Пісня була випущена у 2002 році, коли гурт «Скрябін» презентував альбом «Озимі люди», вона була актуальною тоді і такою ж залишається зараз Про це Львівському порталу повідомили менеджери гурту.

скрябін

Персонажами у кліпі стали не лише музиканти і перехожі на вулицях Львова, але й стіни будинків, на яких живуть вірші та мурали (настінні малюнки). Як розповідають учасники гурту: «колись ми бачили такі ідеї в Польщі, а тепер це тут, поруч, у Львові. Виявилось, що є ціла об`єднана група людей під назвою Project #1, які займаються організацією розписування віршів на стінах, а крім них ще багато художників, які розмалювали десятки стін. Коли ми побачили, що на одному з будинків є слова Скрябіна – тоді ми зрозуміли, яким має бути цей кліп».

2

Музиканти Troye Zillia багато дискутували між собою і з друзями над змістом цієї пісні. У теперішній час ключ до неї можна шукати у самій назві – коли кожен з нас буде будувати країну починаючи з себе, буде розуміти, що його життя залежить від нього самого – тоді наша спільна країна буде рухатись вперед. Кожен має розібратись насамперед у собі і бути відповідальним за своє життя – такою була життєва філософія Кузьми.

«Зараз людям потрібно мати щирі, соціальні і не романтичні пісні, які стають своєрідними гімнами для українців, щоби краще розуміти час в якому вони живуть. Саме такими є пісні Скрябіна, і тому ми переспівали «Сам собі країна» – щоби ще раз звернути на неї увагу» – розповідає солістка гурту Настя Войтюк.

«Після смерті Андрія ми вирішили виконувати на концертах поруч з народними творами кілька його пісень, і люди завжди підспівують – для нас це момент єднання і розуміння з публікою завдяки творчості Кузьми. Раніше таку роль мали твори, скажімо, Івасюка – у них люди відчували щирість і красу, яка є між нами і довкола нас, але зараз такий час, що потрібна конкретика – якщо з України справді постійно втікають люди, то про це треба прямо говорити» – розповідають учасники гурту.

Ця пісня підбадьорила до розвитку музикантів  – змінилось звучання колективу завдяки оновленню в перкусійній секції (у записі звучить професійний кахон), а барабанщик Стас Кириллов вперше в історії гурту виконав сольну вокальну партію. «Під час запису пісні ми несподівано вирішили, що кращим рішенням для речитативу буде чоловічий голос і таким чином Стас вперше в житті «заспівав» завдяки Скрябіну”.

Фото: Troye Zillia

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *