ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові подвір’я 8-ї школи перетворюють на сучасний спортмайданчик

|

Відтепер уроки фізкультури у Львівській спеціалізованій загальноосвітній школі № 8 з поглибленим вивченням німецької мови учні проводитимуть на сучасному спортивному майданчику, а територію подвір’ я школи замощують бруківкою. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

1

Так, цьогоріч було закінчено роботи з облаштування на території школи спортивного майданчика, що їх розпочали у минулому році. Тут є баскетбольне та футбольне поля, місця для глядачів, вуличні тренажери. Варість робіт складає 1 млн 151 тис. грн.

Зараз тривають роботи з реконструкції подвір’я школи – замощують бруківкою територію, площею 1200 м.кв., при цьому існуючі зелені насадження на території школи будуть збережені. Вартість робіт із замощення складає 700 тис. грн.

За словами директора школи Михайла Ерстенюка, незважаючи на те, що зараз літо, канікули, майданчик кожен день виконує своє призначення на всі сто відсотків, тому що діти тут грають футбол і волейбол незалежно від того, де вони живуть. Згідно з графіком, роботи на території школи мають бути завершені до 1 вересня, однак, як зауважив директор, головним є не швидкість виконання робіт, а їх якість: до школи підхід уже зроблений, тому проблем не буде ніяких.

Як розповіла директор департаменту гуманітарної політики Галина Слічна,  пріоритетом є проведення капітальних ремонтів спортивних майданчиків у навчальних закладах з метою повноцінного дозвілля дітей і проведення уроків фізичного виховання. «В цьому році ми робимо дуже багато проектів на спортивні майданчики, і як приклад – повністю облаштували спортивний майданчик у 8-й школі.

Таких просторів небагато у центральній частині міста, тому на цьому майданчику у другій половині дня багато і мешканців центральної частини міста, і дітей з цього мікрорайону, які приходять сюди і мають можливість проводити своє дозвілля. Виготовляємо у цьому році 11 проектів щодо капітального ремонту спортивних майданчиків і спортивних стадіонів у школах. Старатимемось, щоб кожна школа мала сучасні спортивні майданчики», – зазначила Галина Слічна, і додала, що  у цьому році облаштовують спортивний майданчик і у 37-й школі, у школі «Джерельце» і у 95-й школі розпочали будівництво спортивного комплексу ігрових видів спорту.

Впродовж 2007-2015 рр. за кошти міського бюджету (понад 2 млн.грн) у школі №8 капітально відремонтували електромережу, спортзал, замінили вікна і оздобили фасад, були проведені роботи з водовідведення і гідроізоляції фундаментів. Також за кошти загального фонду міського бюджету частково поповнили бібліотечний фонд школи. Як зауважив директор школи, має бути відповідний комплекс – є добрий фасад будівлі школи, потужний дах, маємо спортивний майданчик, зробимо подвір’я – і школа вартує бачити себе у доброму виконанні усіх будівельно-оздоблювальних робіт.

Нагадаємо, у Львівській спеціалізованій загальноосвітній школі № 8 з поглибленим вивченням німецької мови функціонує 22 класи, де навчається 608 учнів. Сама ж будівля навчального закладу – 1816 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *