ОСТАННІ НОВИНИ

Вчора на фронті загинув один український боєць, ще четверо - поранені

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 4 – отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

мапа 12-08

Луганський напрямок

Противник порушував режим тиші лише в темну пору доби, переважно ввечері. Ворожі обстріли наших позицій відбулися у Станиці Луганський, Жовтому (район Щастя) та Попаснянському районі. Двічі українські війська відкривали вогонь у відповідь. Під Попасною окупанти застосували міномет, випустивши по наших позиціях 8 мін.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 7 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Мінометні обстріли з боку НЗФ вчора відбулися на світлодарській дузі та авдіївській промзоні. Окрім цього, окупанти неодноразово порушували режим тиші в горлівській агломерації на ділянці фронту Зайцеве – Верхньоторецьке. Південніше, в районі Донецького аеропорту, вчора було тихо.

Основні бойові дії на лінії зіткнення розгорнулися після 16 години. Під час мінометних обстрілів противник випустив по наших позицій понад 70 мін. В Авдіївці відбулося 2 великих перестрілки між силами АТО та бойовиками. Обидві тривали 40 хвилин.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння, 2 – снайперських.

Маріупольський напрямок

Ворог, як і раніше, систематично порушує режим тиші по всій лінії зіткнення. Проте на півночі, під Мар’їнкою, обстановка дещо покращилася. Натомість епіцентр бойових дій – у приморському районі, на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. НЗФ активно застосовують 82-мм та 120-мм міномети. Окрім цього, поновилися ворожі обстріли в районі Докучаєвська. Вчора після півночі та до самого світанку окупанти вели  вогонь по українських позиціях у Тарамчуці.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку стався 1 ворожий обстріл, зокрема 6 мінометних та 1 снайперський.

Вчора противник організував 3 розвідувальні польоти з використанням БПЛА – у районі Алмазної, Авдіївки, а також за маршрутом: Глинка – Комсомольське – Старобешеве – Донецьк – Ларине – Старобешеве – Комсомольське – Побєда. Звертаємо увагу, що третій БПЛА був запущений з російської території.

Нагадаємо, що вчора, 11 серпня, у зв’язку з провокаційними діями Російської Федерації в окупованому Криму та ескалацією її дій на Донбасі Президент України Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств та МЗС. Верховний Головнокомандувач наказав привести в посилену бойову готовність підрозділи Збройних Сил України, Національної Гвардії, Прикордонної Служби та Служби безпеки України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *