ОСТАННІ НОВИНИ

Топ-10 спеціальностей за кількістю бюджетних місць

|

Після підбиття попередніх підсумків вступної кампанії 2016 року до трійки спеціальностей з найбільшим обсягом бюджетних місць увійшли спеціальності 014 “Середня освіта” – 13тис 307 місць, 223 “Медсестринство” – 8тис 810 місць,  та 141 “Електроенергетика, електротехніка та електромеханік” – 7тис 407 місць. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міносвіти.

професія

“Спеціальність 014 “Середня освіта” дійсно набрала найбільшу кількість бюджетників. Потрібно розуміти, що за цією спеціальністю навчаються майбутні вчителі для середньої школи – це і вчителі географії, і вчителі історії, і вчителі біології, тобто спеціальність одна, але дуже широка”, – зазначив директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров.

Четверте та п’яте місце в рейтингу посідають 192 “Будівництво та цивільна інженерія” та 072 “Фінанси, банківська справа та страхування” – 7тис 267 та 6тис 450 місць відповідно.

Спеціальність 081 “Право” знаходиться  лише на сьомій сходинці – 5тис 983 місця. На шостому місці “Право” випереджає спеціальність 133 “Галузеве машинобудування” – 6тис 050 місць.

“У цьому році запроваджено адресне розміщення державного замовлення. За його результатами надано рекомендації для зарахування на бюджет, у тому числі на всі місця з природничих та технічних спеціальностей. Наразі бажаючі подали оригінали своїх документів, а в іншому разі рекомендовані на бюджет втратили отриману можливість. При цьому ми бачимо, що технічні спеціальності  утримали у себе бюджетників й там навчатиметься достатня кількість дітей”, – наголосив Олег Шаров.

Восьме та дев’яте місця займають 071 “Облік і оподаткування” – 5тис 908 місць   та 013 “Початкова освіта” – 5тис 287 місць.

Закриває десятку  спеціальність 122 “Комп’ютерні науки та інформаційні технології”, на ній в цьому році навчатимуться 4тис 985 студентів-бюджетників.

Нагадуємо, що до 18 години 10 серпня ще можна написати заяву та подати оригінали документів на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб. Списки зарахованих на контракт університети мають вивісити 12 серпня.

Додамо, що при визначенні ТОП-10 спеціальностей з найбільшим обсягом бюджетних місць враховувалась загальна кількість зарахованих на бюджетні місця за усіма рівнями та ступенями освіти (бакалавр, магістр, спеціаліст та молодший спеціаліст), а також бюджетні місця як державних, так і комунальних ВНЗ.

Фото: pustunchik.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *