ОСТАННІ НОВИНИ

Погроми на ринку «Торпедо»: вночі понищили кіоски і побили підприємців

|

Сьогодні вночі на ринку «Торпедо» відбулися сутички і погроми. Про повідомили активісти спільноти «Вільна профспілка підприємців» на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

1

«Цього разу йдеться не про погром дрібних підприємців взагалі, а про цільову розправу над активістами Вільної профспілки підприємців. Під час розбійного нападу, з побиттям людей та пограбуванням, з використанням вогнепальної зброї, знищено та вивезено групу кіосків саме активістів профспілки. Два десятки споруд. На фото – залишки товару та одного з кіосків. Виявився надто важким (ковані вироби), зірвався з крану», – повідомили активісти.

2

Як зазначила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, спочатку це було два ринки, які були об’єднані в один, потім вони знову розділялися на два, тому місто планує завершити розпочату роботу з цього питання, адже є прийняте рішення про організацію нового ринку, так як постійні конфлікти і суперечки не матимуть жодного позитивного результату для обох сторін, інформує прес-служба ЛМР.

«Приблизно три місяці тому робоча група з представників обох ринків «Торпедо»  прийняла рішення про виділення людям земельної ділянки для перенесення частини ринку. Відповідно, до 25 серпня повинні бути виготовлені земельні документи і це питання повинно розглядатись на одній із перших сесій міської ради у вересні. Ми рухалися за цим планом, при розмовах відчувалась певна напруженість між двома сторонами, але було прийнято оптимальне рішення, щоб уникнути подальших конфліктів – ці ринки розподілити на дві частини і зробити автономними», – розповіла Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління ЛМР.

За словами начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР Сергія Коровайника, є досить старий конфлікт між підприємцями, які торгують на ринку «Торпедо», тому декілька місяців тому міська рада втрутилась у цей конфлікт і була утворена відповідна комісія, яка шукала шляхи врегулювання ситуації. Як вихід із ситуації, комісія визначила певну територію, яка знаходиться за павільйонами.

«Буде розроблена певна містобудівна документація, і ця територія буде визначена як територія, на якій встановлять місця для торгівлі і паркування. Станом на сьогоднішній день розробляється проектна документація, після чого вона буде винесена на розгляд міської ради і буде прийняте відповідне рішення сесії. Надіюся, таким чином конфлікт буде врегульовано», – зазначав Сергій Коровайник і додав, що документацію на територію розробляють підприємці, які зацікавлені у питанні перенесення ринку, а територія, на якій облаштують ринок, належить місту. Вона займає приблизно 3 га.

Також, за словами управлінця, сам договір оренди землі укладатися не буде, а буде визначено як договір про конструктивні елементи благоустрою.

Як зауважила Гелена Пайонкевич, загалом люди налаштовані на подальшу співпрацю щодо перенесення ринку, були домовленості зі сторонами і місто працює над їх реалізацією. Личаківська районна адміністрація надасть посильну допомогу у впорядкуванні території, а щодо кримінально-карних дій – це повноваження поліції.

«Мені складно сказати, що може бути у голові в людей, які вночі викидають під лінію електропередач павільйони, є вони з документами, чи ні, але у будь-якому випадку, там є людське майно і тут, як правило, торгують люди, для яких торгівля є єдиним джерелом доходу», – зауважила Гелена Пайонкевич.

Фото: соцмережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *