ОСТАННІ НОВИНИ

Військові Академії СВ взяли участь у навчанні «Сейбер Гардіан-2016»

|

Військовослужбовці Національної академії сухопутних військ взяли участь у багатонаціональному командно-штабному навчанні «Сейбер Гардіан-2016». Про це Львівському порталу повідомили у медіа-групі Національної академії СВ.

23

Навчальний заклад у цих навчаннях, які тривали впродовж тижня, представляв особовий склад Науково-дослідного відділу (моделювання бойових дій) Національної академії сухопутних військ та відділу моделювання Навчального центру підготовки підрозділів Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

24

Місце проведення навчання передбачало основне розміщення у Центрі бойової підготовки сухопутних військ збройних сил Румунії (м. Чінку) та наявності відділених компонент у Національному тренувальному центрі ЗС Болгарії (м. Чараліца), Центрі імітаційного моделювання Національного університету оборони (м. Київ) та Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (с. Старичі).

Офіцери Академії виконували обов’язки за посадами спостерігачів, офіцерів відділу секцій G2, G3, G4, S4, CIMIC та операторів робочих станцій JCATS.

Організатори навчань ставили за мету підвищити рівень взаємосумісності між підрозділами та штабами сухопутних військ держав членів та партнерів НАТО з метою поєднання зусиль у стримуванні регіональної агресії, залучити підрозділи, розташовані на великій відстані, дорозподіленого командно-штабного навчання за допомогою систем імітаційного моделювання, а також провести практичне тренування командирів та офіцерів штабу в проведенні спільного планування та процесі прийняття військового рішення та штабних процедур.

Командно-штабна фаза підтримувалась системами імітаційного моделювання. Для цього було створено розподілену сітку, яка поєднувала ЗС Румунії, Болгарії та України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *