ОСТАННІ НОВИНИ

«Карпати» на виїзді зіграли в нічию із «Ворсклою»

|

Львівські «Карпати» на виїзді зіграли в результативну нічию із полтавською «Ворсклою». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ФК «Карпати».

61

На матч проти «Ворскли» карпатівці вийшли у бойовому складі, за одним лише винятком – Василя Кравця, який залишився у Львові через хворобу, замінив на фланзі оборони Володимир Костевич.

Завдяки активнішим діям, доволі високим швидкостям і величезному бажанню, «зелено-білі» виглядали краще за свого більш досвідченого суперника.

Саме «Карпати» могли відкривати рахунок вже в дебюті матчу, коли Лещук та Чачуа розіграли нехитру комбінацію, що завершилася виходом Амбросія на ворота Непогодова. На жаль, Чачуа пробив не кращим чином, повз ворота. І все ж, полтавські уболівальники визнали, то вже не та команда, що програла тут 3:0 навесні…

Шанс був у Лещука, після класного швидкісного проходу Грися флангом. Максим в один дотик прострілив на аргентинця, якого у боротьбі завалив Пилявський. Однак на прохання про пенальті арбітр лише усміхнувся. Але карпатівці свого таки досягли. Лещук поборовся на фланзі із суперником і буквально продавивши останнього, зробив м’яку, а головне точну передачу на Грися, який втік від оборонців. Максиму залишалося не схибити, що він з успіхом і зробив. Таким чином юний вінгер відкрив лік забитим голам на рівні Ліги Парі-Матч.

Гра ставала все цікавішою. «Ворскла» намагалася продерти оборону «Карпат» за рахунок навісів від Бартуловіча, але з ними доволі успішно справлялися Лобай та Нестеров. Зрештою, у першому таймі оборона «левів» виглядала надійно та впевнено, шансів і подарунків суперникам не робила.

Сюрприз Непогодову та львівським фанам міг зробити Худоб’як, який метрів з 35-и несподівано пробив і якби не кінчики пальців полтавського кіпера, був би гол-красень.

Другий тайм розпочався із феноменального проходу Ксьонза, якому зааплодували всі присутні на стадіоні уболівальники. Павло пролетів повз суперників і сильно пробив – Непогодов парирував, а Лещук трішки не встиг на добивання. Наступна спроба ледь не завершилася грубою помилкою кіпера «Ворскли», який дуже невпевнено намагався упіймати м’яча після несильного удару Ґуставо. Врешті-решт, Ксьонз наважився на удар метрів з 40-а, але у рамку воріт не влучив. «Ворскла» відповіла кількома гострими атаками, які, щоправда, ударами у ствір не завершувалися, хоча біля володінь Підківки було гаряче.

Василь Сачко дуже швидко використав свої заміни, натомість Сергій Зайцев ввів свіжу кров лише в середині другого тайму. Андрій Маркович замінив Грися, якому знову ж таки аплодували полтавчани з трибун.

Натиск «Ворскли» зростав, господарі кілька разів ледь не виводили форвардів на завершальні удари, натомість карпатівці проводили не менш небезпечні контрвипади. Після передачі Лещука з гострого кута бив Чачуа, але як і в схожому моменті у першому таймі в рамку не вцілив. Здорово на обрізці упіймав полтавчан Маркович, після прострілу якого Худоб’як заробив убивчий штрафний на самій лінії карної зони, по центру воріт. Ксьонз пробив точно і сильно, але Непогодов м’яча парирував на кутовий. Сам Ксьонз ледь не закрутив м’яча у ворота після цього корнера – знову кіпер був на висоті.

І вже за мить – супершанс і суперкомбінація у бразильському стилі від Мірошніченка, Лещука та Костевича. Цього разу «Ворсклу» врятувала штанга! Тим більше несподіваним став гол у ворота Підківки. М’яч заметався по карній зоні, Коломоєць розвернувся і пробив у протихід кіперу – прикро, але рахунок зрівнявся. Буквально за хвилину господарі могли вийти вперед – Кобахідзе зі штрафного поцілив в перекладину, а з добиванням не склалося.

«Карпатам» нічиєї було мало – вони хотіли більшого, тому продовжили атакувати великими силами, іноді, правда, авантюрно, забуваючи про тили, чим «Ворскла» ледь не скористалася. На останні хвилини Сергій Зайцев у пару до Лещука випустив Саламаху, аби збільшити натиск на ворота полтавчан. Але часу вже не вистачило – 1:1. Більше, ніж просто нічия.

Варто додати, що сьогодні у Львові ФК «Шахнар» обіграв ФК «Олександрію» з рахунком 1:0.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *