ОСТАННІ НОВИНИ

Секретар міськради Сколе заявляє, що «мер-хабарник хоче її вбити»

|

Сьогодні вночі секретарю Сколівської міськради спалили автомобіль. Сама депутат від партії «Воля» не постраждала. У коментарі Львівському порталу Ольга Щуревич заявила, що підозрює у скоєному мера Сколе Володимира Москаля, який «напередодні погрожував фізичною розправою».

5

«Замовником спалення мого автомобіля є мер Володимир Москаль. Я після операції, перебуваю на лікарняному. Він же був у мене напередодні і погрожував фізичною розправою і казав, що за себе не ручається… Ця людина має зв’язки із бандитським світом… Весною він чітко заявив, що якщо я буду перешкоджати його діяльності він мене вб’є – заявила Ольга Щуревич.

За словами Ольги Щуревич, їй погрожує саме та особа, яку в серпні минулого року затримували на груповому хабарі, а суд у цій справі триває досі. Після того, як Володимир Москаль був пійманий на хабарі працівниками прокуратури Львівщини його відсторонили від займаної посади та мер спромігся виграти повторні вибори.

6

«Затримання було гучним, під час передачі першого траншу (18 тисяч гривень – ред.) зі 100 тисяч гривень хабаря, за оренду одного із приміщень у Сколе. Та навіть після цього Москаль спромігся знову перемогти на виборах. У нашому місті, де близько 4500 виборців, спрацювала банальна скупка голосів. Підкупляли соціально незахищені верстви населення за продуктові набори чи символічні 200 – 500 грн. Після цього рішенням суду його знову відсторонили від роботи, а вже 26 січня (як сплив термін відсторонення – ред.), він повернувся до займаної просади», – повідомила вона.

Також секретар розповіла, що впродовж весни 13 із 22 депутатів міськради Сколе перейшли у відкриту опозицію до мера.

«13 із 22 депутатів Сколівської міської ради зайняли чітку опозицію до дій мера, аби завадити йому обкрадати громаду Сколе та відмивати гроші з бюджету на свій приватний бізнес. Він розвалив житлово-комунальне господарство, а зараз збирався класти бруківку за завищеною ціною… Від 26 січня до 18 травня, коли його суд знову відсторонив від обов’язків міського голови, мер накопив 575 тисяч гривень комунальних боргів, і понад 200 тисяч – це видатки на його приватний бізнес», – зауважила Ольга Щуревич

Водночас секретар  повідомляє, що поширена в ЗМІ інформація, що вона буцімто вкрала печатки Сколівської міської ради не цілковито відповідають дійсності, а сама справа проти мера хабарника почала розвалюватися…

«Заяви про викрадені печатки безпідставні. У нас на руках нові печатки Сколівської міської ради, бо ми добилися, аби попередні були визнані недійсними, адже відсторонений мер їх не повернув. Як можна передавати нові печатки людині, яку зловили на хабарі, а судовий процес цієї справи триває досі: Він неодноразово був відсторонений від обов’язків, а також ведеться розслідування стосовно підробки ним документів. Зараз прокуратура Львівської області знову подала клопотання про його відсторононнення, а він із 15 липня ухиляється від суду. 18 липня його затримали правоохоронці та доставляють до суду, однак суддя випустив його на волю… Після цього мер утік на лікарняний у відпустку…», – повідомила Ольга Щуревич.

Факт підпалу автівки депутату від партії «Воля» засвідчує й адвокат потерпілої Олег Мицик. За його словами у Сколе погрожують усім опонентам чинного мера.«Зловмисник проник на приватне подвір’я, зробив свою справу та навіть залишив пляшку з рідиною. Ще перед тим зовсім випадково хтось підпалив дерев’яний паркан ще одного депутата Сколівської міської ради. А ще перед тим – згоріли двері в квартиру заступника міського голови. Всіх цих людей об’єднує одне – конфлікт з міським головою», – повідомив Олег Мицик.

7

Відомо, що у понеділок, 8 серпня відбудеться сесія міськради, де має розглядатися рішення про спрямування 2 млн. грн. на потреби комунальних підприємств, підконтрольних чинному меру.

Нагадаємо, 15 липня 2015 року Володимир Москаль був затриманий при отриманні хабаря. Проте справа в суді досі не розглядається по суті, щоразу розглядається лише питання відсторонення від посади. Наступне засідання з цього питання – 22 серпня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *