ОСТАННІ НОВИНИ

Українці найкращі веслярі на «драконах» у Європі

|

У Міністерстві молоді та спорту відбулась зустріч із Національною збірною України з веслування на човнах «Дракон» – переможцями чемпіонату Європи, що нещодавно прийшов у Римі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі відомства.

215

Це історична перемога, адже українська збірна вперше за шість років здобула «золото» континентальної першості. Загалом у доробку наших спортсменів понад 10 золотих медалей на різних дистанціях.

218

«У нас сильна держава з сильними спортсменами у різних видах спорту. І незважаючи на складні умови, в яких перебуває Україна, її спортсмени знаходять сили аби гідно представити й прославити країну на міжнародній арені. Такі яскраві перемоги, як ваша, ведуть до того, що нашу державу знають, підіймають наш прапор, звучить наш гімн», – наголосив заступник міністра спорту Ярослав Войтович.

219

Водночас чиновник запевнив у подальшій підтримці відомством цього неолімпійського виду спорту.

216

Про те, як такий вид як веслування на човнах «Дракон» здобув популярність в країні та досяг значних здобутків, розповів очільник Федерації Валерій Моргун. Він зазначив, що подібному розвитку сприяє наполегливість і кропітка робота самих спортсменів, а до їх підготовки залучаються кращі спеціалісти. Так три роки тому команда вже входила до шістки кращих збірних світу. А у 2014 та 2015 роках українські веслувальники ставали бронзовими призерами європейських чемпіонатів.

220

У свою чергу про нелегкий шлях до чемпіонства та враження від турніру присутнім розповіли безпосередні учасники змагань — рульовий капітан човна «Оpen» Олександр Дегтяр та лідерки жіночої збірної Наталія Єременко та Катерина Березовська.

6

Також спортсмени повідомили, що будуть й надалі продовжувати наполегливо тренуватися тому, що попереду їх чекає нове амбітне випробування. У вересні цього року в Москві стартує чемпіонат світу з веслування на човнах «Дракон», де команда планує гідно відстояти своє звання володаря європейського Кубку націй.

7

Окрім того, президент Федерації поділився ще однією приємною новиною. Восени відбудеться засідання Конгресу федерацій, де буде прийняте остаточне рішення щодо країни-господарки континентального чемпіонату 2021 року. І як запевнив Валерій Моргун маємо 90%, що європейський чемпіонат проходитеме саме в Україні.

8

Додамо, що серед тріумфаторів ЧЄ чимало представників Львівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *