ОСТАННІ НОВИНИ

Українські олімпійці осоромилися на весь світ: вони сумують за дискваліфікованими росіянами

Андрій КОТЕНСЬКИЙ, Львівський портал

|

Українські спортсмени заявили на весь світ, що також приймали допінг, проте вони їдуть на Олімпіаду в Ріо, тож дисквалфікація спортсменів РФ (де діяла допінгова програма на державному рівні – ред.) – це політика. Про це йдеться у сюжеті пропагандистського телеканалу Россия1, який супроводжував збірну України на Олімпійські Ігри.

5

Харківська бігунка Наталя Погребняк сумує, що не зможе поїхати в Ріо зі своїм російським коханим Дмитром Сорокіним, що спеціалізувався на стрибках у довжину, доки його «безпідставно» не дискваліфікували.

«Це якісь подвійні стандарти. Несправидливо виглядає, коли у команді США спортсмени, які вже відбули покарання за вживання допінгу, їдуть аби брати участь на Олімпіаді в Ріо. А «чисті» російські спортсмени не можуть приймати участі в іграх», – каже Погребняк.

Також російські журналісти наголосили, що впіймані на допінгу спортсмени є не лише у команді США, а й в команді України.

Луганчанка Єлизавета Бризгіна визнає, однак не хоче згадувати свою допінгову дискваліфікацію. Російська журналістка особливо наголошує, що Бризгіна вживала дуже потужний допінг та все одно летить у Ріо.

«Якщо ти відсидів свій допінговий термін ти мабуть спокутував провину… Нашій країні можна, а іншим ні – це несправедливо з великої літери. Правила мають бути єдині для всіх… Надзвичайно образливо та шкода спортсменів (російських – ред). Усі розуміють, що це виключно політичне рішення – каже бігунка Бризгіна.

Рівненська легкоатлетка Олена Колесніченко також вставила свій коментар до розмови

«Це не чесно відбирати (право виступу на Олімпіаді – ред.) у всіх, якщо є конкретні випадки, то потрібно вирішувати по кожному спортсмену окремо. Несправедливо дискваліфіковувати всіх спортсменів на раз», – заявляє Колесніченко.

Сюжет, який паплюжить українських спортсменів, вже викликав негативну реакцію в українському суспільстві…

«ПаРаша поставила вживання допінгу на державний рівень, а ці гниди шкодують, що не побачать на олімпіаді представників країни окупанта, агресора, де шахрайство покладене в основу політики? Міністр спорту і президент НОК мають валити у відставку першими. Без пропаганди національної ідеї ми приречені мати і в спорті і де-інде професійних заробітчан, які б’ються виключно за призові й за вигідні контракти, а не за честь прапора та за Націю» – обурливо прокоментував побачене відео екс-нардеп, «свободівець» Ігор Мірошниченко.

Екс-депутат Львівської міської ради Яромир Самагальський також не стримує обурення.

«І оце може стати гордістю моєї нації? Воно ж не розуміє різниці між індивідуальними проблемами спортсмена і державною політикою по використанню допінгу.

Невже усі мозкові звивини у них зосередилися в ногах, руках, дупі і шлунку? А вони з таким мисленням ще й стануть з часом тренерами і вищими спортивними чиновниками! Це ментальна катастрофа», – приголомшений Яромир Самагальський.

Заступник голови ЦВК України Андрій Мегера також вважає соромом, коли ровесниці незалежності України підтримують суперників із РФ та називає такий крок спортсменів плювком у бік пам’яті полеглих Українців у війні з російською окупацією.

«Найбільш неприємно те, що майже всі спортсмени і спортсменки олімпійської збірної України – це ровесники незалежності України, народжені в незалежній Україні. Ще одну річ я не розумію. Чому ніхто з «адміністраторів» українського НОК не послав подалі журналістів пропагандистського телеканалу «Росія»?! Це плювок в бік пам’яті загиблих українських героїв, які захищали незалежність і територіальну цілісність рідної Батьківщини. Не вірю, що в складі української команди лише тренери, спортсмени і лікарі.

А коментар, як такий, тут міг бути тільки один: «Держава-агресор не має права виступати на Олімпійських іграх за визначенням. Цим змаганням притаманні лише мир і братерство, а не агресія і рашизм! – прокоментував заступник голови ЦВК України Андрій Мегера.

Окрім того, що чимало коментаторів дивуються, як контролюють журналістів, що летять з нашою делегацією спортсменів… Дісталося на горіхи не лише спортсменам-коментаторам, а й міністру спорту Ігорю Жданову та президенту МОК України Сергію Бубці.

«Маємо розуміти, допоки ватний лантух Сергей Бубка рулитиме в нашій олімпійській збірній, таке й триватиме. Він не раз публічно захищав Росію вже після здійснення нею окупації Криму. Ганьбище! Вважаю, саме Сергей Бубка несе політичну відповідальність за це ватне лайно, що ми оце бачимо», – переконана читачка Лариса Уваренкова.


Реакція влади…

Водночас міністр спорту та молоді Ігор Жданов закликає робити всі висновки після Олімпіади. «Зараз вся увага і всі зусилля, в тому числі вболівальників, мають бути спрямовані на результат для України. Цей неприємний епізод з часом забудеться, а перемоги наших спортсменів назавжди увійдуть в історію», – переконаний Жданов.

Також він повідомив, що зі спортсменами вже провели «профілактичні» бесіди на предмет контактів зі ЗМІ окупантів, а сам монтаж відео перекручував суть сказаного…

«З командою проведена жорстка розмова та інструктаж про необхідність уникати спілкування з російськими ЗМІ. І була не одна така розмова та попередження. Це перше. Друге – не варто вішати ярлик на всю команду, через те, що російським пропагандистам вдалося приспати пильність та спровокувати окремих спортсменів, які не усвідомлювали політичних наслідків своїх слів. Маємо розуміти – в команду ми набираємо не політологів і журналістів, а спортсменів, які 90% часу займаються тренуваннями в напівзакритому режимі і не дуже стежать за політикою та інформаційним полем. Без вдалого монтажу та перекручування з боку росТБ також не обійшлося. Ситуація неприємна. Всі в команді шкодують, що так сталося. Але ми робимо все, щоб більше такого не повторилося», – запевнив міністр.

Варто додати, що журналістка, яка в сюжеті каналу Росія1 «попустила» олімпійську збірну України, – Ольга Скабєєва. Це саме та журналістка-пропагандистка, якій закрили рота охоронці в кулуарах переговорів у Мінську.

Раніше Львівський портал опублікував список українських спортсменів-зрадників, які пролітають повз Олімпіаду через РФ. До цього списку додалася ще одна українська чемпіонка світу, яка перейшла під триколор РФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *