ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині попереджають: за сміття в лісі штрафуватимуть

|

Департамент екології та природних ресурсів вкотре звертається до мешканців Львівщини з проханням не засмічувати лісові масиви та лісопаркові зони. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

ліс

“Залишене у парках, скверах, лісосмугах побутове сміття не лише засмічує довкілля, а й нищить екосистему, оскільки виділяє отруйні речовини. Також може бути джерелом виникнення пожеж, – наголосив директор департаменту Руслан Гречаник.

Нагадали мешканцям Львівщини про те, що згідно зі ст. 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення засмічення лісів відходами є порушенням, що передбачає штраф для громадян у розмірі від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а для посадових осіб – від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Навели у департаменті екології та природних ресурсів і цікаві факти про залишене сміття в екосистемах. Зокрема такі: скло розкладається понад 1000 років, офісний папір – 2 роки, пластикові пляшки – близько 180-200 років, автоакумулятори – близько 100 років, фольга – більше 100 років, електричні батарейки – 110 років, гумові покришки – 120-140 років, алюмінієві банки – 500 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *