ОСТАННІ НОВИНИ

Завод на Львівщині розкрадав державні кошти на дерев’яних шпалах

|

Податкова міліція Львівщини виявила розкрадання державних коштів при закупівлі залізничних шпал. Про це Львівському порталу повідомили у ДФС у Львівській області.

1

Співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Львівській області спільно з прокуратурою провели слідчі дії в межах кримінального провадження за ч.3 ст. 191 КК України, за фактами розкрадання державних коштів службовими особами структурного підрозділу ПАТ «Українська залізниця» «Рава-Руський шпалопросочувальний завод» при закупівлі у 2015-2016 роках дерев’яних шпал.

Для реалізації схеми розкрадання, документальне придбання шпал оформлялося від суб’єктів господарювання з ознаками «фіктивності» в Києві та Київській області.

2

1 серпня 2016 року під час проведення спільно з прокуратурою 11 обшуків у Львівській області, у службових приміщеннях заводу, на інших підприємствах, в приватних приміщеннях, причетних до протиправної діяльності, виявлено фінансову документацію, комп’ютерну техніку, системи відео-нагляду та чорнові записи.

Крім цього, в ході проведення слідчих дій викрито дві приватні пилорами без дозвільних документів, де фактично здійснювалось виготовлення залізничних шпал із залишками понад 15 кубів не облікованої лісопродукції без маркування та 50 непросочених (заготовок) залізничних шпал.

3

Також проведено 5 обшуків на території Києва та Київської області за адресами реєстрації п’яти «фіктивних» підприємств, від імені яких, документально оформлялись операції з придбання заготовок шпал. В ході обшуків встановлено відсутність підприємств за адресами реєстрації та відсутність буд-яких ознак ведення фінансово-господарської діяльності, що свідчить про їх фіктивність.

Кримінальна відповідальність за ч.3 ст. 191 КК України передбачає обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волів на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото: ДФС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *