ОСТАННІ НОВИНИ

Для людей у візках у Львові проведуть чемпіонат із боча

|

У неділю, 14 серпня, у Львові відбудуться змагання з боча за участі спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

боча

Захід проведуть з нагоди відзначення Всеукраїнського дня цього виду спорту. Участь у змаганнях візьмуть команди зі Львова, Києва, Херсона, Одеси та Полтави. Львівську команду представлятимуть 8 провідних спортсменів України.

За словами організаторів, основним завданням змагань є популяризація боча, як виду спорту, зважаючи на те, що для деяких людей з порушеннями опорно-рухового апарату це єдиний можливий вид спортивних занять. Також вони бажають привернути увагу до проблем людей з особливими потребами, які займаються фізичною культурою і спортом. Серед інших намірів організаторів – збір коштів для оплати участі кращих спортсменів України у Європейському турнірі з боча, що відбуватиметься 6-10 жовтня 2016 року в м. Познань, Польща.

До участі у чемпіонаті запрошують усіх охочих, незалежно від віку та фізичного стану.

Варто зазначити, змагання відбудуться з ініціативи обласного центру “Інваспорт” та за підтримки управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації

Початок о 15:00 год. біля центрального входу в торгово-розважальний центр King Cross Leopolis (с. Сокільники Пустомитівського району, вулиця Стрийська, 30)

Довідка

Боча – це гра з м’ячем, різновид боул-спорту, поруч з боулзом і петанком, походить від найдавніших ігор Римської імперії. Найпоширеніша гра в Італії, частково у Європі та в місцях проживання італійських мігрантів, у тому числі в Австралії, Північній та Південній Америці, у Венесуелі, у Бразилії. Спорт також дуже популярний в Хорватії, Словенії та південній Франції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *