ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на лаву підсудних сяде лікар, що вимагав хабар у 20 тисяч від родичів хворого

|

У Львові судитимуть лікаря-хабарника, що вимагав дванадцять тисяч гривень від родичів пацієнта за обіцянку видати кардіостимулятор та посприяти у проведені операції. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

1

Так, до Управління захисту економіки у Львівській області звернулись громадяни з заявою про те, що завідувач одного з відділень кардіологічного центру вимагає від них дванадцять тисяч гривень за видачу кардіостимулятора, яким хворі повинні бути забезпечені безкоштовно та за обіцянку посприяти у проведенні операції та подальшій виписці їх родича – пацієнта кардіологічного центру.

3

«18 травня правоохоронці затримали 35-річного лікаря у приміщенні Державного кардіологічного центру під час отримання коштів у сумі десять тисяч гривень та платіжного чека про перерахування двох тисяч гривень на розвиток медичного закладу. У службовому кабінеті лікаря поліцейські виявили та вилучили ще майже вісімнадцять тисяч гривень, сто доларів США та двадцять євро»,  – йдеться у повідомленні.

Поліцейські затримали лікаря у порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. У подальшому Галицький районний суд Львова йому обрав для нього міру запобіжного заходу – тримання під вартою, або, як альтернативу – заставу у сумі 420 тисяч гривень, яка і була сплачена.

2

Обвинувальний акт за ч.1 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України скеровано на розгляд суду.

Обвинуваченому загрожує покарання – штраф від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *