ОСТАННІ НОВИНИ

Діти переселенців та героїв АТО відпочинуть у благодійному таборі

|

Понад 160 дітей, віком від 6 років, з різних куточків України стали учасниками Всеукраїнського благодійного табору «Україна – це ми!». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу Світова управа Спілки Української Молоді та Крайова управа СУМ в Україні, за підтримки Міністерства молоді та спорту України, в рамках проекту «Україна єдина».

273

Місцем проведення табору обрана мальовнича місцина поблизу м. Червоноград Львівської області. Саме тут зібралася молодь з різних міст і сіл Луганщини, Донеччини, Дніпропетровщини, Чернігівщини, Тернопільщини, Львівщини та Івано-Франківщини зібралася 1 серпня, щоб провести разом незабутні два тижні.

Серед учасників – діти, батьки яких загинули в зоні АТО, захищаючи територіальну цілісність України, діти військових, які зараз обороняють суверенітет Батьківщини, діти, яких бойові дії на Донбасі змусили покинути рідні домівки.

Усіх їх та їхні сім’ї, так чи інакше, торкнулися бойові дії на Сході країни, то ж час, проведений разом на СУМівському таборі, стане для них періодом відпочинку, спілкування з ровесниками та пошуку нових друзів.

Досвідчені виховники-СУМівці з України і США спрямують їхню молодечу енергію у творче русло, запропонувавши долучитися до цікавих майстер-класів та мистецьких майстерень, які проведуть знані українські письменники та співаки.

Фізичне загартування забезпечать теренові ігри, мандрівки та спортивні змагання, а присутність на таборі священика дасть можливість хлопцям та дівчатам отримати духовну опіку та підтримку.

«Всіх таборовиків об’єднує спільна біль через втрату рідних чи домівки, тривалу розлуку з близькими та дорогими для них людьми, тривожні дні і ночі очікування… Їм немає чого ділити, бо в них одна Вітчизна – Україна, а вони – її діти. Віримо, що цей табір стане яскравою та незабутньою подією у їхньому житті», – зазначають організатори.

Довідка:

Спілка Української Молоді (СУМ) – молодіжна виховна організація, створена у 1925 році, яка займається вихованням молоді на християнських та патріотичних засадах у дусі гасла «Бог і Україна».

У 1946 році діяльність СУМ було відновлено в повоєнній Німеччині. З того часу організація поширює свою працю на різні 10 країн світу в Західній Європі, Північній і Південній Америці та Австралії.

Нині СУМ стає однією з двох найбільших українських молодіжних організацій діаспори, а її члени – впливовими громадськими діячами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *