ОСТАННІ НОВИНИ

Укрзалізниця замовила пасажирські вагони-трансформери

|

У 2016 році Укрзалізниця окрім звичайних купейних вагонів, вперше оновить свій парк вагонами-трансформерами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

227

Загалом із 21 пасажирського вагона, які за замовленням виготовить Крюківський вагонобудівний завод, Укрзалізниця придбає 13 нових купейних вагонів із купе-трансформерами. Перші такі вагони мають бути поставлені Укрзалізниці вже восени. Їх використовуватимуть у нічних та денних поїздах.

Особливістю та перевагою вагонів-трансформерів є можливість їх використання як на нічних маршрутах, так і на денних маршрутах поїздів Інтерсіті з комфортабельними кріслами. У нічному режимі вагона нижні і верхні полиці купе (всього 4) використовуються як комфортні спальні місця. У денному режимі нижні полиці купе легко трансформуються у зручні місця для сидіння.

В Укрзалізниці переконані, що трансформери дозволять підвищити ефективність використання вагонів та істотно збільшити їх середньодобовий пробіг.

Наразі фахівці ПАТ «Укрзалізниця» готують оптимальний маршрут курсування для таких вагонів. Імовірно, вагони-трансформери обслуговуватимуть новий маршрут Київ – Львів – Івано-Франківськ категорії «Нічний експрес» у нічному сполученні та категорії Інтерсіті – в денному. Графік може складатися таким чином, що у дні пікового попиту маршрут поїзда буде продовжуватись до курортних міст Ворохта та Яремча, які користуються популярністю серед українських туристів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *