ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканців Львівщини запрошують на феєричний середньовічний фестиваль «Ту Стань!»

|

У селі Урич на Львівщині 5-7 серпня проходитиме Фестиваль української середньовічної культури «Ту Стань!». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

1

 

Ідея цьогорічного фестивалю «Ту Стань!» – це події ХІІІ століття, які мали на меті об’єднати Європу у боротьбі проти монгол.

«Ще в 13 ст. Україна виступила щитом між Європою і Азією. У сучасній історії України можна провести чимало паралелей з історією державних об`єднань, які існували на українській території у попередні епохи. Під час фестивалю, Ви матимете змогу взяти участь у реконструкції побуту часів короля Данила Романовича, який виступив проти ординців, зміцнив Галицько-Волинську державу й намагався відновити незалежну Русь.

Запрошуємо зануритися в середньовічний побут, взяти участь в найрізноманітніших майстер-класах. Навчитися середньовічних танців, виліпити справжнє горнятко на гончарному колі, постріляти з лука – це далеко не все, що ви зможете під час триденної забави.

2

Ремісники, надаючи колориту і атмосферності, продаватимуть середньовічний крам та будуть частувати всіх охочих справжніми середньовічними стравами.

Легені ХХІ ст. зможуть відчути справжній середньовічний дух під час лицарських поєдинків у справжніх обладунках зі зброєю.

А лицарі слова візьмуть участь у змаганнях під час поетичного турніру на літературній галявині», – наголошують організатори.

Під час фестивалю відбудеться відкриття інтерактивної скульптурної групи “Щит Європи”, яка знаходитиметься в Заповіднику до зими. За планами майстрів, відвідувачі самостійно зможуть “оживляти” скульптуру і приводити її в рух.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *