ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові масштабно стартувало «Свято української молоді»

|

Сьогодні, 29 липня, у Львові відбувається «Свято Української молоді із митрополитом Андреєм Шептицьким». Такий захід відтепер відбуватиметься у місті Лева щороку саме 29 липня – у день народження Митрополита, передає кореспондент Львівського порталу.

DSC_4788

DSC_4756

Окрім талановитої молоді, що приїхала з усієї України, на свято прийшли священнослужителі, члени громадської ради «святий Юр», політики та просто небайдужі львів’яни.

DSC_4716

На відкритті Свята Української молоді Митрополит Львівський Ігор Возняк привітав та благословив всіх учасників заходу.

«Андрей Шептицький ходив цією площею, він був тут, тому з нами зараз не лише цей чудовий пам’ятник, а з нами є й дух Митрополита. Митрополит Андрей дуже любив молодь і дітей, говорив про небезпеки, які загрожують нашій молоді. Тому нам із вами треба пильнувати наших сердець, наших душ. Це – найважливіше», – сказав Митрополит Ігор.

DSC_4729

Народний депутат України Ігор Васюник переконаний, що кожен з тих, хто зібрався на сьогоднішньому святі, багато пізнає для себе про життя та працю Андрея Шептицького і надихнеться цим.

«Дуже символічно, що це свяіто відбувається саме тут, на Святоюрській горі, де рівно рік тому ми збудували пам’ятник Андрею Шептицькому. Митрополит, як великий серцем і душею українець, покладав великі надії на нашу українську молодь. Він вважав, що за молоддю майбутнє. Я вірю. Що тут забралась найкраща молодь, яка збудує сильну, міцну, незалежну Україну. Щоб реалізувати свій життєвий шлях, треба прочитати автобіографію Шептицького. Там є відповідь на це. 99% успіху – це невтомна, щоденна праця, яка повинна бути помножена на віру в Бога і любов до рідної землі», – зазначив Ігор Васюник.

DSC_4778

 

Після вступних привітань розпочалася безпосередня програма свята, яка є дуже насичено. Це фестиваль української пісні, конкурс дитячих малюнків, Міжнародний шаховий фестиваль, фестиваль футболу, виставки та екскурсії.

Учасник науково-дослідницької конференції «Андрей Шептицький – будівничий держави, князь церкви, лідер нації» розповів, що йому було дуже цікаво працювати над своєю роботою і вивчати життя Митрополита.

DSC_4697

«Я дещо знав про нього, але мені хотілося більше дізнатися про його політичну і дипломатичну діяльність, його психологію, які він думав. Я шукав інформацію по різних джерелах, аналізував її. Мені вдалося пройти всі три тури відбору і сьогодні тут я коротко представлю свою роботу», – поділився учасник свята Василь Хомин.

DSC_4792

DSC_4750

На площі Святого Юра свято буде тривати цілий день. Діти з усієї України будуть малювати читати вірші, співати,… Наприкінці заходу всіх учасники отримають пам’ятні грамоти, кубки та книги.

DSC_4692

Фото: Соломія Григор’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *