ОСТАННІ НОВИНИ

Константинополь створить комісію щодо розгляду питання про автокефалію УПЦ

|

Петро Порошенко сподівається на патріарха Варфоломія у питанні автокефалії Православної Церкви в Україні. Про це президент повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

Порошенко

«Соціологічні опитування показують, що дедалі більше православних громадян України хочуть мати, – як це заведено в усьому православному світі і більшості православних країн – єдину помісну автокефальну церкву. Церкву, євхаристійно й молитовно поєднану, але адміністративно незалежну від інших церковних юрисдикцій. Це – історичний тренд, який не може оминути і Україну», – зазначив він.

І додав, що українці не будуть байдуже спостерігати за втручанням іншої держави в наші церковні справи, за її спробами використати в своїх інтересах почуття частини українських православних.

«Це одна з причин, чому Верховна Рада аргументовано звернулася до Архієпископа Константинополя і Нового Риму, Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православній Церкві в Україні.

З великою надією в Києві сприйняли звістку про те, що Священний Синод Константинопольського Патріархату створює спеціальну комісію для розгляду заяви українського парламенту.

Впевнений, що завдяки участі Його Всесвятості у вирішенні цього важливого питання між Українською Церквою та Константинополем складуться унікальні стосунки, які дозволять подолати чимало негативних тенденцій у житті сучасного Православ’я», – написав Петро Порошенко.

Фото: соцмережі

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *