ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області зібрали вже понад 90% озимого ячменю

|

На полях Львівщини активно тривають жнива. Зокрема хлібороби уже обмолотили 93 % посівних площ озимого ячменю. У восьми районах Львівської області, а саме у Бродівському, Буському, Городоцькому, Дрогобицькому, Жовківському, Миколаївському, Перемишлянському та Сокальському, уже завершили збирання цієї культури. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

жнива

“Станом на 26 липня обмолочено понад 80 тисяч гектарів усіх ранніх зернових культур – це 31 % площі посіву, та намолочено 387 тисяч тонн зерна”, – зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз.

Варто зазначити, що показники високої урожайності озимого ячменю досягнуто у сільськогосподарських підприємствах ТзОВ “Галичина Захід” – 70,8 центнера з гектара з площі понад 0,6 тис га,  ПП “Західний Буг” – 68,8 ц/га з 5,2 тис га, ТзОВ “Агро ЛВ Лімітед” – 63,3 ц/га з 5,1 тис га,  фермерських господарствах “Перлина” Рдехівського району – 100 ц/га, “Сяйво Стрий” Стрийського  району – 62,3 ц/га.

За словами Наталії Хмиз, у жнивах  наступив найбільш напружений період. Дозріли вже всі ранні зернові культури і аграрії проводять їх обмолот.

Фото: lvivexpres.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *