ОСТАННІ НОВИНИ

На Личаківському цвинтарі обіцяють реставрувати пам’ятники та облагородити територію

|

Як розповів директор ЛКП «Музей-заповідник «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай, цього року на території кладовища планують відновити близько 26 надмогильних пам’ятників, передає Львівський портал.

личаківський цвинтар

Зокрема, 11 надгробків реставрують у межах українсько-польського проекту «Збереження спільної культурної спадщини». Ці роботи виконують українські та польські реставратори, а фінансує їх Міністерство культури на національної спадщини Польщі.

Також виконують роботи з реставрації надмогильних пам’ятників та впорядкування території кладовища за кошти ЛКП «Личаківський цвинтар». За словами Михайла Нагая, в цьому році за кошти комунального підприємства планують відреставрувати орієнтовно 15 надгробків.

Так, на сьогодні відреставровано надгробки журналіста Осипа Боднаровича та Володимира Крушинського – професора, родича дружини Маркіяна Шашкевича.

«Тривають роботи з реставрації надгробків архітектора Сильвестра Гавришкевича, відомого етнографа Володимира Гнатюка, фрагменти цього надгробку пошкодила гілка дерева. Реставруємо усипальницю відомого етнографа, дідуся Генерала Шухевича – Володимира Шухевича, Закінчуємо роботи на могилі Лева Петрушевича, племінника Євгена Петрушевича, члена уряду ЗУНР.

Спільно з «Львівською політехнікою» відновлюємо надгробок та проводимо роботи з благоустрою на могилі архітектора Івана Левинського. Разом з пивоварнею реставруємо каплицю Кісельків. Роботи тут на завершальній стадії», – зазначив Михайло Нагай.

Також на території кладовища проводять роботи з благоустрою. Зокрема, у старій частині бальзатовою бруківкою замощують дорогу, з цього ж матеріалу викладуть доріжку біля могили Володимира Івасюка. У планах – замостити натуральним каменем центральну алею.

За словами Михайла Нагая, впорядковують територію, де поховані герої АТО. Зокрема, влаштували основу під викладення бруківки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *