ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині вшанували пам’ять загиблих у «Бродівському Котлі» 

|

Учора в Бродівському та Золочівському районах відбулися заходи із вшанування пам’яті українських вояків, військовиків інших національностей полеглих у липні 1944 року під час Другої світової війни у «Бродівському Котлі». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГО «Товариство пошуку жертв війни «Память».

1

Зокрема, на горі Жбир, (неподалік с. Ясенів), а також в селі Підгірці Бродівського району, біля могил військовиків, які загинули під час боїв у «Бродівському Котлі» відбулися скорботні заходи та чин панахиди за загиблими. Для присутніх виступили учасники національно-визвольної боротьби, колишні дивізійники (учасники боїв під Бродами), члени Червоноградського, Бродівського, Львівського  та Золочівського братств ОУН-УПА. У виконанні хорових капел, у тому числі хору «Нескорені» прозвучали патріотичні пісні, декламувалися вірші. Пам’ять про загиблих вшанували покладанням квітів, запаленням лампадок та виконанням Державного гімну Укаїни.

2

На військовому кладовищі вояків дивізії «Галичина», що між с. Червоне та с. Ясенівці Золочівського району відбулася панахида за загиблими, а також чин перепоховання останків п’яти вояків віднайдених КП ЛОР «Доля».

3

Також варто зазначити, що для всіх учасників заходу була організована експозиція, що включила показ взірців військової техніки, одностроїв, озброєння українських вояків дивізії «Галичина». Напередодні двадцять членів товариства «Пам’ять», гості з міста Києва та Хмельницького одягнені та споряджені у військові однострої вояків дивізії «Галичина» на військовій вантажівці, бронеавтомобілі, легкловику тих часів,  здійснили марш  (рейд) місцями, де проходили бої під час «Бродівського Котла».  Марш був присвячений українським воякам які загинули в цих місцях підчас боїв. Похід пройшов з с. Гавареччина до с. Червоне, та відбувся через села: Теребежі, Гавареччина, Білий Камінь, Черемошня, Ушня, Єлиховичі, Сасів, м. Золочів, Хильчиці, Почапи, Скварява, Княже, Бонишин, Ясенівці. Повернулися учасників акції через села: Червоне, Княже, Скварява, Петричі, Ожидів, Янгелівка.

4

6

Фото: «Товариство пошуку жертв війни «Память»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *