ОСТАННІ НОВИНИ

З понеділка лікарів області навчать надавати екстрену медичну допомоги

|

З наступного тижня у районних лікарнях відпрацьовуватимуть практичні навики з надання екстреної медичної допомоги. Навчання медпрацівників проводитимуть компетентні фахівці, які отримали сертифікати міжнародного зразка. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

екстрена допомога

Такі тренінги для районних медиків організував департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації.

«Ми сформували дві бригади із тренерів міжнародного рівня. Вони укомплектовані усім необхідним медичним устаткуванням для того, щоб максимально відтворити реальні ситуації та травми. Зокрема, це манекени та муляжі, за допомогою яких можна імітувати різноманітні пошкодження: рани, травми, опіки, відпрацювати масаж серця, штучне дихання. І звичайно, що автомобілі будуть обладнані також необхідною технікою», – розповідає директор департаменту Богдан Чечотка.

Богдан Чечотка зазначив, що графік тренінгів затверджений відповідним наказом і доведений до усіх районів.

«Вже з понеділка, 25 липня, тренерські бригади вирушать у Городоцький та Дрогобицький райони. До 5 серпня вони побувають в усіх районних лікарнях», – додав він.

За словами головного лікаря області, після завершення тренінгів департамент охорони здоров’я ОДА проаналізує результати, і не виключено, що в подальшому такі навчання зроблять регулярними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *