ОСТАННІ НОВИНИ

Кримінальна справа по Грибовицькій трагедії «застрягла» на експертизах

|

У кримінальному провадженні щодо Грибовицького сміттєзвалища допитали вже 600 свідків. Серед них чиновники Львівської міської ради, районних та селищних рад, місцеві мешканці та активісти. Про сьогодні під час брифінгу повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський, передає кореспондент Львівського порталу.

сміття

За його словами, слідчі ГУ НП у Львівській області здійснюють досудове розслідування кримінального провадження за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві, які спричинили загибель людей, та за фактом службової недбалості посадових осіб, органів місцевого самоврядування, які спричинили тяжкі наслідки (йдеться про обвал на полігоні).

Водночас Юрій Квятківський зауважив, що під час досудового розслідування здійснено понад 600 допитів свідків. На питання про те, чи серед них є міський голова Львова Андрій Садовий, прокурор відповів: «Не можу про це говорити. На цю тему зможемо поспілкуватися пізніше».

Як розповів керівник групи прокурорів провадження Остап Сидор,  у цій справі призначено 6 судових експертиз, які скеровані до виконання. Зокрема, призначена експертиза щодо відповідності вимогам законодавства документації для експлуатації полігону, дотримання норм при складуванні сміття; дослідження причин та наслідків порушення вимог безпеки життєдіяльності  та охорони праці; встановлення причини загорання. Також призначено будівельно-технічну експертизу по будівництві тимчасового трубопроводу з аварійної відкачки стічних вод до каналізаційної мережі Львова і експертизу за результатами ревізії фінансово-господарської діяльності ЛКП «Збиранка»; земельно-технічну експертизу та експертизу документації землеустрою.

«Наразі ніяких підозр нікому не висували. Це може робитися лише після проведення експертиз», – зазначив Юрій Квятківський.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *