ОСТАННІ НОВИНИ

Росія «допомагає» Донбасу новим гумконвоєм

|

Сьогодні російська сторона у черговий раз в односторонньому порядку здійснила оформлення (54-го), так званого, «гуманітарного конвою». В Україну незаконно в’їхало 54 вантажівки. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби.

189

У відомстві вкотре наголосили, що переміщення «гумконвою» відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей. Тому  українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

Всього сьогодні в період з 6.30 до 7.05 через російський пункт пропуск «Матвєєв Курган» на в’їзд в Україну прослідувала колона «гумконвою» у складі 54 автомобілів.

У ході візуального огляду транспортних засобів було встановлено, що вантажівки перевозили продукти харчування, медикаменти, спортивний інвентар та музичні інструменти. Також уже традиційно автівки слідували практично порожніми, вони були завантажені не більше ніж на 35%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *