ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці застерігають: розмовляти по телефону за кермом категорично заборонено

|

Правоохоронці попереджають водіїв про те, телефонні розмови під час керування є вкрай небезпечні. Такі теревені перешкоджають водію бути максимально уважним та стежити за дорожньою обстановкою. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

водій

«Фахівці наголошують: під час спілкування по «мобільному» реакція водія сповільнюється, тож любителі балачок за кермом не зможуть вчасно зреагувати у випадку виникнення аварійної ситуації на дорозі. Ще небезпечніше – надсилати повідомлення під час руху чи спілкуватися у соціальних мережах.

Тож закликаємо водіїв дотримуватися вимог ПДР та нагадуємо: під час руху керманичам заборонено користуватися засобами зв’язку, тримаючи їх у руці. За порушення цього правила передбачено адміністративну відповідальність – штраф у розмірі 425 гривень.

Шановні водії! Будьте уважними за кермом – не відволікайтеся на розмови по «мобільному». Якщо ж потрібно терміново відповісти на дзвінок – обов’язково скористайтеся пристроєм «вільні руки» або ж зупиніться у безпечному місці», – наголошують правоохоронці.

Фото: autodosug.com.ua

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *