ОСТАННІ НОВИНИ

Блокбастер на львівських вулицях. Як за митником-хабарником влаштували справжню погоню

|

Учора у Львові влаштували справжню погоню за 28-річним інспектором митного пункту пропуску «Угринів», який намагався втекти після того, як попався на хабарі. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив військовий прокурор Львівського гарнізону Владислав Савинець, передає кореспондент Львівського порталу.

3

Він зауважив, 20 липня військова прокуратура Львівського гарнізону спільно з Управлінням захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України задокументували факти систематичного вимагання та одержання неправомірної вигоди групою осіб – працівником митниці, прикордонником та двома цивільними особами.

Як з’ясувалося,  протягом квітня-липня інспектор митного пункту пропуску «Угринів», інспектор прикордонного пункту пропуску «Павловичі» та дві цивільні особи отримали від українця понад 60 тисяч гривень хабара за організацію переміщення через державний кордон автомобілів без митного оформлення.

1

«У рамках провадження зафіксовано 4 таких автомобілі. Але вчора ми провели понад 30 обшуків по області і знайшли ще 4 машини, які співробітник митної служби оформляв у останню зміну.За кожне авто брали 500-800 доларів», – розповів Владислав Савинець.

Вказані особи затримані. Нині їм мають оголосити про підозру у вчиненні злочину: митнику – згідно ч.3 ст. 368 ККУ, іншим трьом учасникам – згідно ч.3 ст. 27 ККУ (пособництво).

За словами Владислава Савинця, саме затримання митника нагадувало американський бойовик:«Працівника митниці намагалися взяти якраз, коли він повертався після зміни на автомобілі. Чоловік чинив супротив, ледь не збив керівника підрозділу Управління захисту економіки і намагався втекти. Ми почали його переслідували, погоня нагадувала американські фільми… На щастя, він заплутався у львівських вуличках і ми його заблокували з обох сторін. Після затримання він не хотів виходити з машини, чинив опір поліцейським, намагався їх вдарити». Окрім цього, митник  намагався приховати злочин, викинувши гроші з вікна свого авто.

2

Військовий прокурор наголосив, що погоня розпочалася вчора десь об 11 годині і через неї навіть довелося перекривати дорогу. «Це все було досить небезпечно, адже на вулицях було багато людей. Ми виїхали від Галицького Перехрестя і від нього кружляли вулицями Мазепи, Хвильового…», – додав Владислав Савинець.

Як повідомляв Львівський портал, вчора затримали інспектора митного поста «Угринів» за отримання хабара. 

Фото: військова прокуратура

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *