ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян попереджають: влітку на них чатують «підвальні блохи»

|

Львів’ян попереджають про небезпеку «підвальних бліх». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

важливо

У підвальних приміщеннях житлових будинків у літній період розмножуються так звані «підвальні блохи» – практично усі види бліх, які можуть з’явитися у звичайній міській квартирі: щурячі, котячі, собачі тощо, які живуть у підвалах в купах сміття та старого мотлоху. Людина на своєму одязі, взутті може принести бліх до квартири.

Підвальні блохи в квартирах – часте і неприємне явище для мешканців багатоквартирних будинків, тому проведення дезінсекції в підвальних приміщеннях будинків – не лише підтримання будівлі у хорошому санітарному стані, але й захист від випадкового зараження серйозною хворобою: гепатитом, черевним тифом, енцефалітом та гнійничковими захворюваннями шкірних покровів, розповідає лікар-дезінфекціоніст  Зеновій Хитра.

Іксодові кліщі також є небезпечними у розповсюдженні інфекційних захворювань серед людей, такі як хвороба Лайма (ураження нервової системи, серця, опорно-рухового апарату), енцефаліт. Живуть та розмножуються іксодові кліщі на трав’яному покрові – парки, сквери та присадибні ділянки.

У житлових та виробничих приміщеннях можуть розмножуватися таргани, які віддають перевагу теплим та вологим місцям: на кухні, у ванній кімнаті, туалетах. Таргани переносять збудників дифтерії, туберкульозу, гельмінтозів, гострих кишкових інфекційних хвороб механічно на лапках та покривах тіла, а також можуть інфікувати їжу своїми виділеннями.

Дератизаційні, дезінсекційні та дезінфекційні послуги надають згідно укладених договорів. Застосовують отрутопринади та деззасоби нового покоління, 4-го ступеня безпеки, які дозволені до використання Міністерством охорони здоров’я України.

При виникненні питань щодо проведення дератизації та дезінсекції можна скористатися послугами відділів профдезінфекції міста Львова і області «Профілактична дезінфекція». Контактний телефон у Львові: 271 – 20 – 82.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *