ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці закликають керманичів дбати про безпеку на дорозі

|

Перевищення безпечної швидкості, керування «під шафе», порушення правил маневрування та проїзду перехресть, виїзд на зустрічну смугу – ось основні причини автопригод, внаслідок яких гинуть та травмуються люди. Лише за шість місяців цього року на Львівщині сталося 840 ДТП із постраждалими. Як наслідок, загинули 96 людей та ще 1123 – отримали поранення. Тож правоохоронці закликають керманичів бути дисциплінованими та дбати про безпеку на дорозі. Про це Львівському порталу повідомили у  відділі управління превентивної діяльності ГУ НП у Львівській області.

водій

Перед поїздкою щоразу перевіряйте технічний стан та комплектність вашого авто. Переконайтеся у справності гальмової системи, рульового керування, приладів зовнішнього освітлення.

Якщо перевозите вантаж, стежте, аби він був добре закріпленим, не обмежував оглядовість, не закривав прилади світлової сигналізації та не травмував пасажирів.

Під час руху будьте уважними, стежте за дорожньою обстановкою та її змінами, враховуйте погодні умови, не відволікайтеся від керування.

Обов’язково користуйтеся пасками безпеки та нагадуйте про це пасажирам. Якщо перевозите в автомобілі дитину, встановіть на задньому сидінні автокрісло для малечі, стежте, аби воно було надійно закріпленим.

Пам’ятайте, що водієві заборонено керувати транспортним засобом у стані сп’яніння або під впливом наркотиків. Не можна сідати за кермо, якщо ви втомлені чи захворіли, вживали ліки, що знижують швидкість реакції та увагу.

Шановні водії, будьте відповідальними, сумлінно дотримуйтеся вимог ПДР, адже безпека на дорозі залежить від кожного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *