ОСТАННІ НОВИНИ

Луценко обіцяє вже цього річ засудити всіх причетних до розстрілів майданівців

|

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв, що до кінця року буде заочно засуджено усіх встановлених осіб, причетних до розстрілів людей на Майдані, які переховуються за межами України або в Криму.

луцуенко

Про це він заявив у суботу під час брифінгу в Тернополі, передає УНІАН.

Він пояснив, що заочно засуджувати підозрюваних суди отримали право завдяки закону, який дає такі повноваження щодо обвинувачених, які понад 6 місяців переховуються від правосуддя.

“Тепер всі “беркути”, яких ми знаємо, і які перебувають на території Росії або Криму, вже цього року будуть заочно засуджені в одному з судів столиці. Скажете, заочне засудження, що тут такого? Але засудження за статтею 115 – вбивство. Він не зможе більше пересуватися світом. Не думаю, щоб хтось пропустив таку людину через кордон. І доведеться їм відпочивати лише на озері Байкал, бажано під льодом”, – сказав Луценко.

Він додав, що наразі доказову базу готують слідчі та прокурори департаменту спеціальних розслідувань ГПУ на чолі з Сергієм Горбатюком.

“Там ведеться дуже серйозна робота. Я запитав у Горбатюка, що треба. Він приніс перелік комп’ютерної техніки на 1,5 мільйона. Купили йому добрі люди техніку і навіть програму, яка може ідентифікувати обличчя на відео. Робота проводиться титанічна. Наслідком є те, що триває суд присяжних над затриманими, обвинуваченими у розстрілах на Майдані”, – сказав генпрокурор.

Новопризначений прокурор Тернопільщини В’ячеслав Перч, який до призначення працював в ГПУ і був начальником управління процесуального керівництва, яке здійснювало нагляд за розслідуванням справи по Майдану, додав, що наразі слідчим відомі ролі усіх бійців в масках, причетним до розстрілу цивільних громадян.

“Ми зібрали всі можливі відеозаписи і відновили події. Визначили послідовність дій всіх учасників, визначили роль кожного. Були лише проблеми з ідентифікацією, адже всі вони були в масках”, – зауважив Перч.

Фото: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *