ОСТАННІ НОВИНИ

Втрати у зоні АТО: один боєць загинув, ще четверо поранено

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 4 – отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

в

Луганський напрямок

Ворог знову обстріляв позиції сил АТО у районі Станиці Луганської, цього разу після заходу сонця. Обстріл тривав більше години. Українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Також окупанти з правого берега Сіверського Донця здійснили короткотривалу збройну провокацію у напрямку наших позицій у селі Сизе, що у безпосередній близькості до українсько-російського кордону.  Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Чотири рази противник порушив режим припинення вогню і в районі Попасної. При цьому окупанти застосовували стрілецьку зброю. А після заходу сонця там бандформування застосували міномети. У районі Бахмутської траси вчора було спокійно.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, з них половина були неприцільними.

Донецький напрямок

Дещо знизилася  інтенсивність бойових дій. Так, вчора кількість ворожих обстрілів зменшилася у півтора рази і склала 20 разів. При цьому кількість випадків застосування мінометів зменшилася вдвічі – до дев’яти. Артилерію ворог вчора на цьому напрямку не застосовував.

Найбільш складна обстановка залишається в промисловій зоні Авдіївки та у Зайцевому. При цьому міномети ворог використовує як вдень, так і вночі.

На Світлодарській дузі, поблизу Луганського відбулися дві короткотривалі збройні провокації російсько-терористичних військ.

На південний захід від окупованої Горлівки, в районі Новоселівки Другої противник провів два потужних обстріли сил АТО загальною тривалістю більше двох годин, використовуючи міномети, крупнокаліберні кулемети та гранатомети різних систем.

Також тривають ворожі збройні провокації поблизу Донецького аеропорту.

Маріупольський напрямок

Обстановка незмінна. Найбільш інтенсивні бойові дії тривають на півночі (у районі Мар’їнки та Красногорівки) та на півдні (у Приазов’ї). Після опівночі ворог продовжив обстріли з гармат та мінометів українських позицій на півночі Маріупольського напрямку – у Красногорівці та Мар’їнці – випустивши близько 70 артилерійських снарядів та 50 мін. Вдень на цих рубежах оборони важке озброєння ворогом не застосовувалося. Втім уже з заходом сонця інтенсивність ворожих обстрілів почала зростати, і близько опівночі НЗФ відкрили вогонь з мінометів у Красногорівці, випустивши 30 мін.

На ділянці фронту Березове – Гранітне відбулося близько десяти поодиноких провокацій ворога з використанням гранатометів, кулеметів та бронетехніки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *