ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові наростає напруга через збої електронної реєстрації вступників

|

Електронна реєстрація дає збої, через це наростає напруга серед абітурієнтів та їхніх батьків. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив відповідальний секретар приймальної комісії ЛНУ ім. І.Франка Андрій Гукалюк, передає Львівський портал.

електронна реєстрація

«Впровадежний цьогоріч електронний вступ частково апробовувався у попередні роки. Так, торік до Франкового вишу у електронному вигляді подали понад 70% заявок. Минулого року не було якихось суттєвих проблем у поданні абітурієнтами таких заяв, але цього року ситуація трішки інша, тому що всі вступники подають заяви виключно в електронній формі (окрім певної категорії абітурієнтів)», – розповів він.

За його словами, у попередні роки також були проблеми із електронною системою. «Із досвіду минулого року можу сказати, що у перші два дні також були проблеми із електронними заявами, але потім ситуація нормалізувалася і система працювала успішно», – зауважив Андрій Гукалюк.

Втім, як він наголосив, нині ось уже п’ятий день вступної кампанії і ситуація досі невтішна.

«Якщо у минулі роки напруга виникала, коли вступники приносили паперові заяви, це і черги, і масові звернення абітурієнтів та їхніх батьків, то цього року така ситуація склалася із електронними заявами», – пояснив Андрій Гукалюк.

«Сподіваємося що все нормалізується, але не знаємо коли. На жаль, ця ситуація залежить не від нас», – резюмував він.

«Вчора Міносвіти розіслало листа по усіх вишах із попередженням про те, що протягом трьох-чотирьох годин електронні заяви не будуть взагалі прийматися. Ефект ми відчули: база почала працювати швидше, але нині ситуація не краща», – зауважив він.

Своєю чергою відповідальний секретар приймальної комісії НУ «Львівська політехніка» Роман Шуляр  сподівається, що з понеділка ситуація з електронними заявами мала б нормалізуватися.

«Тому, закликаємо вступників, які ще мають можливість подати документи до 27 липня, не поспішати в перші дні. Нехай стабілізується робота єдиної бази та електронних кабінетів Єдине виключення для тих абітурієнтів, які мають складати творчий конкурс, вони мають  обмеження – до 20 липня. Тому, закликаємо Міносвіти врегулювати цю ситуацію…», – наголосив він.

Фото: pedpresa.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *