ОСТАННІ НОВИНИ

Останнє «майнове» засідання Львівської міськради: жінці Садового «дали», а його вивели з себе

|

Сьогодні, 14 липня, у стінах міської ради Львова пройшло останнє цього «сезону» сесійне засідання, на якому депутати заслухали та прийняли багато важливих та цікавих рішень. Зокрема, на цій сесії виносилось чимало земельних та майнових питань, які провокували широке обговорення та викликали емоції. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

лмр

Так, варто виділити 49, 50, 51,53 та 54 питання порядку денного сесії, обговорення та прийняття яких викликало масу емоцій та рефлексій.

Так, 49 питання «Про надання ТзОВ «Професійна ліга» в оренду нежитлових приміщень на вул. Наливайка, 5» обурило декотрих депутатів, оскільки мається на увазі приміщення для газети «Львівська пошта», співзасновником якої донедавна був секретар міської ради Анатолій Забарило. Втім, сам А. Забарило на сесії заявив, що жодного конфлікту інтересів у цьому питанні не має, оскільки «на жаль, я не маю стосунку до газети «Львівська пошта».

Після цього зізнання депутати таки проголосували за надання «Пошті» цього приміщення – там планують розмістити друкарню.

Наступне питання стосувалось «святая святих» ПрАТ «Телерадіокомпанія Люкс», власником якого є дружна міського голови Катерина-Кіт-Садова. Ухвалою пропонувалось виділити під оренду приміщення у розмірі 267 кв. м на площі Галицькій, 15. Уже на початку пленарного засідання Андрій Садовий заявив про конфлікт інтересів у цьому питанні, отож голосувати відмовився. Під час самого розгляду питання міського голови в сесійній залі не було.

Під час обговорення цього питання депутатів обурювало, що приміщення надаються «Люксам» без конкурсу.

«Цей об’єкт стояв на балансі комунального підприємства «Рембуд». Його нещодавно поставили на баланс Агенції ресурсів і управління комунальної власності почало процес переобладнання договорів і інвентаризації цього будинку. В процесі цієї роботи ми  переклали договори з усіма орендарями, що там є, провели експертну оцінку, на підставі якої уклали договори. І ті приміщення, які були повернуті, винесли на розгляд комісії», – пояснила рішення мерії начальник управління комунальної власності Ірина Свистун.

Натомість, депутат Тарас Чолій заявив, що частина приміщень на Галицькій, 15, а саме другий поверх

будинку – нелегально використовувалися медіахолдингом вже віддавна.

«Ці приміщення не використовувалися нелегально, оскільки мали укладений договір оренди і орендар сплачував за них плату ЛКП «Рембуд», – заперечила депутату І. Свистун, додавши, що орендна плата приблизно становить 100 тисяч грн в місяць.

ЗА цю ухвалу проголосувало 37 депутатів, тому приміщення в оренду  таки нададуться.

Наступне питання стосувалося ГО «Львівьский медіафорум», керівником якого є Остап Процик – екс-працівник холдингу «ТРК Люкс».

Депутати довго дискутували, чи надавати приміщення на вулиці Валовій, 2 цій ГО.

«Мені відомо, що зверталась організація «Союз ветеранів десанту» стосовно цього приміщення – хотіли ветерани взяти його також в оренду», – заявив під час сесії депутат Віталій Свінціцький.

Натомість І. Свистун заперечила йому: «Ми не могли це приміщення надати тій ГО, оскільки воно не було вільне».

Також депутат Андріян Гутник під час обговорення заявив, що засновниками цієї ГО є «член команди Садового Остап Процик та заступник міського голови Андрій Москаленко».

Після суперечок і обговорень ухвала не набрала достатньої кількості голосів і «провалилась».

Щодо 53 та 54 питань, то вони стосувались надання в оренду приміщень народним депутатам України Оксані Юринець та Володимиру Парасюку. Так, 41 міський обранець вирішив надати Оксані Юринець приміщення під громадську приймальню на вул.  Шота Руставелі, 32. Натомість В. Парасюку пощастило менше – його приміщенням на вул. І-В. Михальчука обділили.

Не можна стверджувати, що саме призвело до того, що під час обговорення питання про надання приміщення В. Парасюку до сесійної зали повернувся Андрій Садовий, але прийшов він не один, а з «мораллю» для депутатів.

У своєму емоційному виступі пан мер загадав і про Парасюка (мовляв, ай-йп-йай, герою приміщення не дати), і про холдинг своєї дружини, і про «Медіафорум», якому дали «дулю з маком» замість приміщення у центрі міста.

«Ви забули Революцію Гідності? Ви маєте зауваження до депутата, який має здійснювати свою діяльність? Ви що, мозгами всі поїхали?? Народний депутат Парасюк- це людина, яка проявила гідність в складний час. Я вважаю що громада Львова має право задовольнити його прохання про приміщення для своєї діяльності.

Шановні колеги, тут приміщення, де мать сидіти державні мужі, які  приймають виважені рішення. Я би хотів бути з вам очі в очі. Ви маєте зауваження по Галицькій, 15?  Ви маєте зауваження до однієї із перших медіарадіостанцій, яка з’явилася у Львові, яка там існує 10 років? 20 років вони там в тому приміщенні. І коли була Помаранчева революція, вони закликали всіх їхати на Київ. Всі мовчали. Вони одні це робили. Коли була Революція Гідності, їх виключали. Вони не боялися це робили. Вони чесно сплачують орендну плату, Ви маєте зауваження до Медіафоруму, який 4 раз підряд звозить до Львова кращих журналістів світу? Ви маєте до них зауваження?…», – присоромив депутатів міської ради керівник міста Андрій Садовий.

Та, видно, така промова Андрія Садового не надто розчулила депутатів, оскільки Володимир Парасюк так свої квадратні метри і не отримав.

Фото: Вголос

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *