ОСТАННІ НОВИНИ

Осиротілим діткам виділять із держбюджету 150 мільйонів

|

Верховна Рада підтримала за основу законопроект №4668 щодо надання допомоги дітям померлого годувальника незалежно від наявності у нього страхового стажу та доходу сім’ї. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба парламенту.

діти

Як зазначила перед голосування голова Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова, на даний момент, відповідно до законодавства України, непрацездатним членам сім’ї померлого годувальника, які були на його утриманні, пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається за наявності в годувальника на день смерті страхового стажу, необхідного для призначення пенсії по ІІІ групі інвалідності, – від 1 року (у разі смерті у віці до 23 років) до 15 років стажу (у разі смерті після досягнення 60 років), тобто в залежності від віку на день смерті.

«Однак, як свідчать звернення громадян, не всі мають такий стаж і отримують таку допомогу. Тож держава має турбуватися про дитину і підтримувати сім’ю. Тому в нашому законопроекті пропонується, що незалежно від доходу сім’ї платити на кожну дитину до 18 років та на дітей, які навчаються, до 20 років соціально-державну допомогу у розмірі прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб незалежно від страхового стажу», – наголосила голова комітету, передає прес-служба «Народного Фронту». Водночас вона додала, що саме така пенсія призначається у разі наявності такого страхового стажу.

За словами Людмили Денісової, даний законопроект стосуватиметься 22-х тисяч сімей, в яких виховується дитина, що втратила годувальника, і на неї наразі не розповсюджується закон щодо пенсії по втраті годувальника.

«Це – невеликі кошти. 150 мільйонів гривень до кінця року потрібно виділити з Державного бюджету. Тому ми дуже просимо вас підтримати цих дітей, щоб ми все ж таки платили їм цю допомогу», – звернулася вона до колег.

Крім того, як наголосила Денісова, проектом вносяться зміни до статті 1 Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» для надання можливості одержання на дитину-інваліда одночасно допомоги у зв’язку з інвалідністю та допомоги у зв’язку з втратою годувальника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *