ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби на Донбасі загинув український військовий, ще шестеро – поранені

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 4 – отримали поранення. Окрім цього, ще 2 військовослужбовців отримали поранення внаслідок підриву на вибуховому пристрої. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

а

Також вчора внаслідок ворожих обстрілів постраждали цивільні. Зокрема, в Авдіївці загинув 75-річний чоловік, і ще одну людину поранено у Мар’їнці.

Луганський напрямок

Противник порушував режим тиші у двох точках. Це Станиця Луганська та Новотошківське (Бахмутська траса). Зокрема, у Станиці з 1 до 3 години відбулася потужна перестрілка між силами АТО та окупантами, які засіли на високому березі Сіверського Донця. У Новотошківському між 23 годиною і північчю сталося 3 ворожих обстріли, один з них був мінометним.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Ситуація найбільш складна і загалом незмінна. І вдень, і вночі, противник систематично обстрілює українські позиції із важкого озброєння – мінометів та гармат. Зокрема, в Авдіївці, на ділянці фронту Опитне – Піски, противник здійснив кілька артобстрілів (у другому випадку, за попередньою інформацією, це були гаубиці Д-30).

Натомість міномети ворог застосував по всій лінії розмежування (найбільш інтенсивні обстріли відбулися в Зайцевому та авдіївській промзоні).

У с. Південне (колишнє Ленінське) Торецької міськради двічі відкривали вогонь ворожі снайпери.

На інших ділянках фронту, зокрема на світлодарській дузі, противник також порушує режим тиші, але важке озброєння не застосовує.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 30 ворожих обстрілів, зокрема 18 – з важкого озброєння.

З огляду на цілеспрямовані наміри спричинити ескалацію конфлікту, противник продовжує насичувати передній край оборони особовим складом та важким озброєнням. За інформацією ГУР МОУ, на околицях Донецька розгорнуто вогневий взвод (3 одиниці 152-мм гаубиць «Мста-Б»), а до Макіївки прибуло 3 установки «Град» та 4 вантажівки з боєприпасами.

Маріупольський напрямок

Найбільш інтенсивні бойові дії велися на півночі (ділянка фронту Краногорівка – Мар’їнка) та півдні (Широкине та прилеглі райони). Традиційно, вдень противник майже не застосовує важке озброєння, натомість після заходу сонця наші позиції неодноразово були обстріляні з мінометів, а також 152-мм гармат. Також в обох вищезазначених районах активно стріляють ворожі снайпери. У Красногорівці під ворожий обстріл потрапила школа.

Через небезпеку вже другий рік учні відвідують школу, що розташована у більш безпечному районі.

Окрім цього, з 4 до 6 години ранку окупанти організували низку мінометних обстрілів на центральній ділянці фронту (район Старогнатівки). Решту дня на цих рубежах було спокійно. Епізодичні порушення режим тиші відбуваються і в інших місцях. Натомість в районі Докучаєвська вчора було абсолютно спокійно.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 37 ворожих обстрілів, зокрема 14 – з важкого озброєння.

Фото: РНБО

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *