ОСТАННІ НОВИНИ

Мінекології пропонує ввести громадську посаду «екологічного шерифа»

|

Нині активно працюють на концепцією державного природоохоронного контролю. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, передає Львівський портал з посиланням на прес-службу Кабміну.

шериф

Так, за його словами, створять державну природоохоронну службу, територіальні підрозділи якої поділятимуться на еколого-ресурсні округи.

Планують скасувати екологічний контроль у митній зоні, ввести автоматизовану та відкриту систему реєстрів природокористувачів та небезпечного виробництва, а також передати певні функції на місця та ввести там громадську посаду «екологічного шерифа».

Пріоритетами, за словами міністра, є також виконання Паризької угоди, вироблення низьковуглецевої стратегії, а також прийняття нового кодексу про надра та стратегічне планування у цій сфері. «Надра є багатством українського народу. Але у нас відсутній актуальний план видобутку та розвідки корисних копалин», – пояснив Остап Семерак.

«Ми маємо перейти від неефективної системи, яка діє сьогодні, до щохвилинного моніторингу в он-лайн режимі, де що викидається чи скидається, в якому регіоні, куди це поніс вітер, щоб люди мали доступ до цієї інформації. Ми повинні зробити так, щоб бізнес відчував відповідальність та інвестував у нові екологічні технології», – наголосив міністр.

Фото: vilingstore.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *