ОСТАННІ НОВИНИ

Львів хоче звернутись до Києва з вимогою не «вбивати» населення новими тарифами

|

Львівська міська рада має на меті звернутися керівництва держави з вимогою переглянути комунальні тарифи для населення. Відповідне звернення сьогодні, 14 липня,під час засідання сесії міськради зачитала начальник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич, передає кореспондент Львівського порталу.

тарифи

Як йдеться в ухвалі «Про неконституційність та несправедливість підняття величини тарифів на  комунальні послуги для населення без підвищення розміру мінімальної заробітної плати та пенсії», державу просять переглянути тарифи або ж підвищити мінімальну заробітну плату, яка сьогодні становить 1450 та 1130 грн. В ухвалі також наголошується, що визначений Мінсоцполітики прожитковий мінімум становить 2600 грн, тобто мінімальна зарплата не відповідає йому.

1

Водночас цю ухвалу підтримали такі фракції як «Громадянська позиція», «Народний контроль», «Самопоміч» (яка запропонувала знизити тарифи на 40%, чим викликала обурення у депутатському корпусі). Натомість фракція «Свободи» запропонувала ввести у Львові мораторій на підвищення з 1 липня.

Таку позицію «Свободи» розкритикував депутат Юрій Кужелюк.

«Я хочу нагадати, що ми для компенсації за гарячу воду десятки мільйонів з бюджету виділяємо за місяць, тому якщо помножити цю суму на 12 місяців…», – зазначив він.

Фото: tyachivnews.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *