ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО загинув український військовий, ще четверо – поранені

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 4 – отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

р

Як зазначив речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, вчора бойова активність ворога на Луганському напрямку дещо знизилася. Зокрема, у Попаснянському районі зберігалася абсолютна тиша.

У Станиці Луганській бойовики рано вранці та пізно ввечері провели по одному обстрілу позицій сил АТО: у першому випадку задіявши БМП та гранатомети.

Також на північ від Бахмутської траси, поблизу села Кримське Новоайдарського району, відбулися дві короткотривалі збройні провокації ворога.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку було 4 випадки порушення режиму припинення вогню.

Як наголосив Лисенко, на Донецькому напрямку обстановка залишається складною. «Попри те, що кількість обстрілів за минулу добу зменшилася у порівнянні з попередньою, противник продовжує активно та відкрито застосовувати важкі міномети та артилерію, заборонені Мінськими домовленостями. Дві третини усіх випадків порушення тиші на Донецькому напрямку припадають саме на міномети. Так, за минулу добу на українські позиції у Авдіївській промзоні та на околицях Горлівки ворог випустив більше 200 мін», – повідомив він.

Вчора після опівночі і до сходу сонця противник, що засів у Гольмівському, неодноразово обстрілював сили АТО, які займають оборону на північ від ворожих позицій. При цьому бойовики застосовували міномети та гармати калібру 122 мм.

На Світлодарській дузі у районі селища Луганське вдень обстріл вів ворожий снайпер, а пізно ввечері там бойовики провели короткий обстріл сил АТО з БМП та автоматичних станкових гранатометів.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку  відбулося 19 ворожих обстрілів.

Водночас, за словами Лисенка, на Маріупольському напрямку ворог порушив режим  тиші 18 разів. З них, 5 разів НЗФ відкривали вогонь з важкого озброєння.

Зокрема, у Красногорівці сили окупантів обстрілювали українських військових з мінометів, артилерії та озброєння на БМП лише в темну пору доби. Наші захисники відкривали вогонь у відповідь. У сусідній Мар’їнці – порівняно спокійно – ворог застосовував лише стрілецьку зброю.

Далі на південь, поблизу Гранітного, надвечір бойовики використали протитанкові гранатомети.

Неподалік Азовського моря, а саме у Гнутовому, бандформування відкривали вогонь з гранатометів та мінометів. У Широкиному зберігається напружена обстановка: ворог веде обстріли сил АТО, не застосовуючи при цьому важкого озброєння.

Минулої доби противник використовував БПЛА на Донецькому напрямку. Зазначимо, що ворог проводить розвідку не лише на передовій, а й у тактичній глибині оборони сил АТО.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *