На Львівщині дві жіночки розводили снодійний мак

|

За добу на території Золочівського району правоохоронці виявили дві «макові ділянки». Громадянам, які незаконно посіяли та вирощували снодійний мак, загрожує кримінальна відповідальність. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

мак

Так, в одному із сіл району під час огляду земельної ділянки, яка належить 56-річній місцевій жительці, виявили та вилучили 480 рослин снодійного маку.

Цього ж дня правоохоронці в іншому населеному пункті району  виявили та вилучили ще 634 рослини снодійного маку із присадибної ділянки 65-річної пенсіонерки.

Рослини маку вилучено як речовий доказ та скеровано на експертизу.

За даними фактами, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень ч.1 ст. 310 КК України (незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель, – караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  або обмеженням волі на строк до трьох років.) та ч. 2 ст. 310 КК України (незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель у кількості п’ятсот і більше рослин – караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років).

Поліція попереджає, що за незаконні посіви маку та конопель передбачена, як адміністративна так і кримінальна відповідальність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *