ОСТАННІ НОВИНИ

Ігор Муравський: «На Грибовицькому сміттєзвалищі килими були робочими місцями людей»

|

Депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський про нелегальне сортування сміття на території Грибовицького сміттєзвалища:

муравський

«У неділю (29 травня- ред.), коли була пожежа, ми виїжджали на сміттєзвалище на саму гору.  Ми помітили тоді велику кількість посортованого сміття, людей. Сортування не один рік там відбувалося. Бо якщо йти територією, то слідів пластику не було видно взагалі. Все було гарно перебрано, постелено різними килимами. Люди на цьому сиділи і перебирали. Килими – робочі місця людей.

Окремо  сортувались пляшки від горілки за розмірами, торговою маркою, кольором і т.д. Окремі мішки стояли з битим склом.  Окремо був папір, клейонка. Окремо були пластикові  пресовані пляшки в бігбегах. В інших мішках були пластикові пляшки з-під олії. Корки по кольорах йдуть на вторинну переробку, пластикові каністри йдуть на хімічну промисловість. Були там бігбеги з алюмінієм, латунем.  Це все було посортоване.  Взимку після виливу інфільтратів вночі ще раз виїжджали на територію. Там була не одна машина, працювали генератори, сотні людей  працювали  на голові з ліхтариками. Це були люди з найближчих сіл та самого Львова.

Цигани працювали в підніжжі горі. Вони жили в лісі, а працювали в підніжжі. І там також раніше стався обвал. Цигани рили ходи, вибирали кольоровий метал, люди гинули…»

Детальніше читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *