ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці закликають використовувати паски безпеки

|

На жаль, чимало водіїв, вирушаючи у дорогу, забувають про елементарні правила безпеки. Дехто свідомо ігнорує ці норми, вважаючи, що використання ременя безпеки – «неефективне» та «незручне». А хтось просто поспішає і не хоче витрачати кілька зайвих хвилин, аби пристебнутися та нагадати про це пасажирам. Про наслідки такої легковажності попереджають правоохоронці, передає Львівський портал.

пасок безпеки

За даними фахівців, надійно пристебнутий ремінь безпеки міцно утримує людину на сидінні та, у випадку автопригоди, перешкоджає зіткненню з твердими елементами салону. Як свідчать дослідження, використання ременів безпеки зменшує кількість травм у ДТП на 62-75 %.

Ймовірність смертельного результату при фронтальному зіткненні для водіїв, які пристебнулися, зменшується в 2,3 рази, при перекиданні автомобіля – у 5 разів, а у випадку бічного удару – в 1,8 рази.

Використання ременів безпеки є життєво необхідним і для пасажирів авто. За статистикою, ризик смертельних наслідків у ДТП при лобовому зіткненні для пасажирів, які пристебнулися, є меншим у 9 разів, аніж у тих, хто проігнорував цей засіб захисту.

Тож, сідаючи за кермо, обов’язково пристебніться та нагадайте про це пасажирам, і нехай ваша мандрівка буде безпечною!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *