ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові кібер-злочинець привласнив собі кошти банку

|

У Львові чоловік, втручаючись у роботу банківської системи, заволодів коштами клієнтів на суму більше 220 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

гроші

Як встановили правоохоронці, 33-річний експерт відділу розробки та супроводу програмного забезпечення одного з львівських відділень банку організував систему розкрадання банківських коштів, переказуючи їх на свій розрахунковий рахунок через фіктивні електронні платіжки.

Зловмисник мав доступ до автоматизованої банківської системи та, використовуючи електронні ключі та паролі, вніс несанкціоновані зміни у службову інформацію. У такий спосіб він сформував фіктивні електронні розрахункові платіжки на переказ коштів, і, без згоди власників, переказував їх кошти на свій власний рахунок, відкритий в іншому банку.

Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від п’яти до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Досудове розслідування триває.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *