ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові запрацювало представництво Консультативної місії ЄС

|

Сьогодні, 8 липня, у Львові відбулося офіційне відкриття першого в Україні представництва Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської облради.

1

На урочистому заході були присутні голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський, посли країн ЄС та інших країн-партнерів КМЄС, представники обласної та міської влади, правоохоронних органів,  партнери КМЄС.

Голова Консультативної місії Кястутіс Ланчінскас представив львівську регіональну команду місії, яку  очолює Матс Льюнгвальд, один з керівників Департаменту Національних Операцій Швеції. Він окреслив план діяльності своїх колег у Львові, зокрема розповів про програму тренінгів із взаємодії поліції та громади задля налагодження тісної співпраці правоохоронців з місцевими мешканцями.  «Поширювати кращі європейські практики є основою діяльності у регіоні», – зазначив Кястутіс Ланчінскас.

Головною метою консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки є надання підтримки українській владі у реалізації реформи сектору цивільної безпеки через стратегічні консультації та практичну підтримку.

Серед основних напрямків діяльності виділяють стратегічні консультації з реформування сектору цивільної безпеки для розробки стратегій сектору цивільної безпеки, підтримку імплементації реформ, практичні консультації, тренінги, проекти. Ще одним важливим аспектом є співпраця та координація для забезпечення координації реформ між українськими та  міжнародними партнерами.

Пріоритети місії полягають у налагодженні взаємодії поліції з громадою (побудова довіри між поліцією та громадою через пряму взаємодію та діалог), розмежуванні повноважень (розподіл повноважень та обов’язків серед установ сектору цивільної безпеки), а також включають кримінальні розслідування (підвищення ефективності боротьби з організованою злочинністю та корупцією), забезпечення громадського порядку (підтримка порядку та права на зібрання відповідно до міжнародних стандартів прав людини) та управління персоналом (забезпечення підбору підготовлених кадрів для досягнення цілей реформ).

Очікувані результати передбачають ефективне державне управління, боротьбу з корупцією, забезпечення прав людини та гендерної рівності.

Фото: ЛОР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *