ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовці «Львівобленерго» за винагороду ставили електролічильники, які занижували показники

|

У Львові правоохоронці викрили злочинну групу, учасники якої розкрадали електроенергію. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

лічильники

Як встановили працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з працівниками служби безпеки підприємства, до складу злочинної групи входили посадовці ПАТ «Львівобленерго».

Зловмисники системно втручались у роботу приладів обліку електроенергії з метою заниження показників споживання.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України, встановлено, що працівники ПАТ «Львівобленерго» за винагороду встановлювали у приміщеннях невеликих підприємств та у квартирах мешканців Львова та області лічильники із вмонтованими пристроями, які дозволяють зменшувати фактичні обсяги споживання електроенергії.

До складу злочинного угрупування входили троє посадовців підприємства та один колишній працівник. Провіши більше тридцяти санкціонованих обшуків, правоохоронці виявили та вилучили пломбіратори, пломби, електромікросхеми, документацію та інші пристрої, які підтверджують діяльності  злочинної групи.

Одного із зловмисників працівники Управління захисту економіки у Львівській області затримали під час отримання частини коштів у сумі три тисячі гривень за встановлення у приватному помешканні «спеціального» електролічильника.

Сума збитків, завданих підприємству внаслідок діяльності злочинної групи встановлюється. Також правоохоронці встановлюють інших посадовців, причетних до викрадення електроенергії. Досудове розслідування триває.

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *