ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканців Львівщини закликають добровільно здати нелегальну зброю

|

Громадяни мають можливість добровільно звернутися у підрозділи поліції  щоб здати зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби, що зберігаються незаконно, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

зброя

Місячник добровільної здачі зброї на Львівщині триває від 1 по 31 липня та проводиться з метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових речовин, а також профілактики злочинів з їх використанням, виявлення та перекриття каналів надходження у кримінальне середовище.

Під час місячника мешканці можуть звернутись в органи внутрішніх справ (у відділи, відділення поліції або безпосередньо до працівників поліції) та здати зброю, спецзасоби, боєприпаси чи вибухові речовини, що зберігались у них неналежним чином – без дозволів, реєстрації тощо. У випадку, якщо громадяни добровільно здадуть таку зброю – вони звільняються від кримінальної відповідальності.

«Усі мешканці Львова та області, котрі протягом місячника здадуть незареєстровану зброю, уникнуть кримінальної відповідальності за її зберігання. Якщо поліцейські самі вилучать у них зброю, то власникам доведеться відповідати згідно статті 263 Кримінального кодексу України. У випадках, коли громадяни добровільно здадуть зброю, вони зможуть зареєструвати її та отримати у користування», – повідомив начальник відділу дозвільної системи Головного управління Національної поліції у Львівській області підполковник поліції Віктор Катерина.

У деяких випадках (в основному це стосується мисливської зброї), громадяни навіть можуть легалізувати таку зброю і користуватись нею в подальшому на законних підставах.

Фото: muka4evo.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *