ОСТАННІ НОВИНИ

Полісмени нагадують скутеристам і мотоциклістам правила безпеки

|

Керування мотоциклом чи скутером завжди пов’язане з небезпекою, адже у випадку ДТП водії «двохколісних» отримують набагато важчі травми, аніж автомобілісти. Тож, перед поїздкою правоохоронці радять перевірити технічний стан свого «залізного коня», аби хоча б частково застрахуватися від неприємних сюрпризів у дорозі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі управління превентивної діяльності ГУ НП у Львівській області.

мотоцикл на дорозі

Потурбуйтеся про заходи безпеки – обов’язково одягніть мотошолом. Також радимо подбати про інше захисне екіпірування – спеціальні рукавиці, куртку та наколінники. Якщо мандруєте удвох, потурбуйтеся, аби пасажир теж одягнув мотошолом. Зверніть увагу, що на задньому сидінні мотоцикла та мопеда заборонено перевозити дітей, яким ще не виповнилося 12-ти років.

А от сідати за кермо мотоцикла, мопеда чи скутера дозволено з 16-річного віку, проте тільки після отримання посвідчення водія відповідної категорії. Для мотоциклістів це категорія А. Для водіїв мопедів та моторолерів чи інших «двохколісних» з об’ємом двигуна до 50 куб. см або ж електродвигуном потужністю до 4 кВТ – категорія А1.

Натомість, отримати право на керування мотоциклом із боковим причепом чи мотоколяскою можна лише з 18-річного віку (категорія В1).

Правоохоронці закликають усіх водіїв «двохколісних» не перевищувати швидкість, уникати ризикованих маневрувань,  дбати про власну безпеку, бути обережними та завжди дотримуватися Правил дорожнього руху.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *